Ravaksur schrijft Hoefdraad weer over fiscale aanpassingen

De Raad van Vakcentrale in Suriname (Ravaksur) heeft weer een herinneringsschrijven over fiscale aanpassingen gericht aan minister Gillmore Hoefdraad van Financiën.

Eerder werd op 12 maart een herinneringsschrijven gericht. De materie gaat over de aanpassing van de belastingvrije voet en de aanpassing van de belastingschijven ten behoeve van de werkers in ons land.

Hieronder het schrijven van Ravaksur

“Inmiddels hebben wij u ook een voorstel van Ravaksur over deze problematiek doen toekomen en u hebt ons de toezegging gedaan dat u ons in contact zou brengen met de experts Uwerzijds, teneinde de voortgang van het besluitvormingsproces te versnellen. Dit heeft helaas nog niet plaatsgevonden, wat wij ten zeerste betreuren.

Wij worden nu over de hele linie geconfronteerd met nieuwe CAO onderhandelingen, waar de lonen en salarissen worden aangepast, waarna de werkers worden geconfronteerd met het belasingsysteem dat als ‘killing’ door hen wordt ervaren.

Maar ook de werkers die om hun inkomen te vergroten meer overwerk zijn gaan verrichten worden met dit belastingsysteem geconfronteerd.

Ook de door u voorgestelde ‘deadline’ van juni 2019 om een eindvoorstel te hebben wordt niet gehaald, hetgeen ons zorgen baart.

Inmiddels zijn vele werkers o.a. die aangesloten zijn bij de verschillende RAVAKSUR lid organisaties teneinde raad en eisen volkomen terecht van hun vakcentrales maatregelen die een verbetering van de koopkracht voor de werkers zullen betekenen.

Wij hebben nu geen andere mogelijkheid meer, dan om van u te eisen dat op korte termijn een aantal besprekingen volgen, teneinde deze materie te finaliseren.

Wij hopen u met dit herinneringsschrijven van dienst te zijn geweest en zien op korte termijn uw uitnodiging tegemoet”, aldus Robby Berenstein namens het Presidium van Ravaksur.

Delen:

Meer nieuws

Man (45) omgekomen bij verkeersongeval

GFC NIEUWS- De 45-jarige autobestuurder Leendert Grives is vanochtend bij een verkeersongeval op de kruising van de Martin Luther King- en de Ramgoelamweg overleden. Delen:

Delen:

Coronie geeft feedback op Visserij Management Plan

GFC NIEUWS-Vissers en andere stakeholders uit de visserijsector in Coronie hebben geparticipeerd aan een consultatiebijeenkomst over herziening van het Visserij Management Plan (VMP) 2014-2018. Delen:

Delen:

Ode aan Inheemsen in Palmentuin

GFC NIEUWS- Jaren terug is advies uitgebracht aan de regering voor het plaatsen van een gedenkteken voor de Inheemse mannen, vrouwen en kinderen die tijdens…

Delen:

Dorpen in Para bezorgd over veiligheid

GFC NIEUWS- De Organisatie Samenwerkende Inheemse Dorpen in Para en Wanica kondigt verscherpte en gemeenschappelijke actie aan voor het recht op veiligheid, begaanbare wegen en…

Delen:

Volksgezondheid waarschuwt voor hittegolven

GFC NIEUWS- In navolging van het bericht van de Pan-Amerikaanse gezondheidsorganisatie (PAHO) waarbij zij waarschuwt dat de Caribische landen risico lopen op hittegolven, wil het…

Delen:

Baby geboren met drie hoofden

GFC NIEUWS- Een babymeisje dat geboren is met drie hoofden vanwege een onbekende medische conditie heeft medici verbijsterd in India. Delen:

Delen:

Adviesprijs HI&T per kippenei SRD 1.40

GFC NIEUWS- De adviesprijs van kippenei is door het Ministerie van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T) vastgesteld op SRD 1.40 per stuk. Delen:

Delen:

ARVAS wil certificering koeltechnici

GFC NIEUWS- De Associatie voor Air-conditioning Refrigeration and Ventilation Association Suriname (ARVAS) bracht vorige week een kennismakingsbezoek aan minister Stephen Tsang van het ministerie van…

Delen:

Viskeuringsinstituut verder geaccrediteerd

GFC NIEUWS- Het Laboratorium van de Stichting Viskeuringsinstituut (VKI) van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) is sedert 2017 in de branche van…

Delen:
Scroll Up