Ramlila-groep uit Suriname reist af naar Kumbh Mela festival in India

Onze Ramlila groep uit Suriname zal 26 januari afreizen naar India om een tweetal Ramlila optredens te verzorgen op 2 en 3 februari tijdens het Kumbh Mela festival te Prayagraj (voormalig Allahabad).

De groep bestaat in totaal uit 13 personen en is onder leiding van Amrika Anroedh, voorzitter van de Stichting Ramlila & Ramayan Foundation Suriname (SR&RFS).

De stichting heeft een uitnodiging ontvangen van het Ayodhya Research Institute (Uttar Pradesh) in India om met een Ramlila groep twee opvoeringen te geven op podia tijdens het Kumbh Mela festival.

Het Ayodhya Research Institute is al enkele jaren bezig met een onderzoek naar het Ramlila-gebeuren wereldwijd. Zij hebben vorig jaar een aantal optredens en workshops gegeven in het Caraïbisch gebied en Suriname.

Wereldwijd wordt er in ongeveer 40 landen de Ramlila opgevoerd en hieruit zijn 12 landen geselecteerd waaronder Suriname. Daar mogen wij als land heel trots op zijn.

Suriname gaat de eerste opvoering in het Hindi doen en de tweede opvoering in het Sarnami, welke door meer dan 200 miljoen mensen wordt verstaan, omdat het een dialect is van het Awadhi en Bhojpuri talen uit de noordelijke staten van India.

Ramlila en Kumbh Mela Festival zijn ook op de wereld cultureel erfgoedlijst geplaatst door de UNESCO. De Kumbh Mela draait om de drie jaar op een van de vier verschillende bedevaartsoorden op een door de astrologie voorgeschreven data. Het festival van dit jaar is van het type dat elke zes jaar plaatsvindt.

Het doel van de Ramlila is om een ideaalbeeld te laten zien van de liefde en respectvolle manier waarop mensen met elkaar kunnen omgaan. Ramlila is voor alle culturen de manier om kennis te nemen van millennia oude hindoe kunst en cultuur. Tevens is het ook de manier om met de verschillende levensfilosofieën uit het spirituele India in contact te komen.

Stichting Ramlila & Ramayan Foundation Suriname is opgericht in 2015 en wil samen met de samenwerkende organisaties de Ramlila weer laten herleven in de verschillende buurtgemeenschappen en zo ook een bijdrage leveren aan de culturele waarden en normen in Suriname.

De organisatie hoopt Surinamers bewust te maken van hun eigen culturele rijkdommen en deze ook te respecteren.(GFC)

Delen:

Meer nieuws

Kwestie geldzending naar volgende fase

Al langere tijd ervaart Suriname de nadelige gevolgen van de stopzetting van de reguliere geldzendingen, nadat in april vorig jaar euro 19,5 miljoen door het…

Delen:

Garantiefonds focust op unbankables

In De Nationale Assemblee is er een aanvang gemaakt met de behandeling van de ontwerpwetten “Wet Nationaal Garantiefonds Huisvesting” en “Wet Nationaal Woningbouwfonds”. Delen:

Delen:

Zandgedeelte Zwartbontstraat te Reeberg afgesloten

In opdracht van districtscommissaris Audrey Hankers mogen zandconcessionarissen die vrachttransporten doen over de Zwartbontstraat te Reeberg in het bestuursressort Zuid – Oost Wanica dit vanaf…

Delen:

10% groei aantal deelnemers AVD

Dit jaar is er een 10% groei in het aantal deelnemers aan de Avond Vierdaagse (AVD), hetgeen betekent dat er dit jaar meer dan 5000…

Delen:

Man kapt ex-vrouw

De 37-jarige Dew R. heeft zijn 35-jarige ex-vrouw Arti woensdagmorgen ernstige kapverwondingen toegebracht. Delen:

Delen:

Politie pakt overlastbezorgende sekswerkers aan

De politie van regio Paramaribo heeft zaterdagnacht opgetreden tegen commerciële sekswerkers die de openbare orde en rust verstoorden in de Eugene Gessel- (Hoogestraat) en de…

Delen:

Suriname en Ghana intensiveren band

Minister Yldiz Pollack – Beighle heeft in Ghana vier Memoranda of Understanding (MoU’s) met de regering van dit land ondertekend. Delen:

Delen:

Ordening en structurering mijnbouwsector

Met de toelating tot de Extractive Industries Transparency Initiative (EITI) heeft Suriname de verplichting een transparant beleid te voeren binnen de mijnbouwsector. Delen:

Delen:

Herstelwerkzaamheden verbindingswegen op schema

De herstelwerkzaamheden aan enkele functionele verbindingswegen in Paramaribo, Wanica en Para verlopen volgens het tijdschema van aannemer Kuldipsing Infra. “Wij zijn tot nu op schema”,…

Delen:

Politie schiet man neer

Een man werd vrijdagmorgen door de politie neergeschoten in de Hijsvlinderweg. Delen:

Delen:

Oekraïense komiek wint presidentsverkiezing

Redactie GFC Nieuws — De Oekraïense komiek Volodymyr Zelensky lijkt de presidentsverkiezingen in zijn land te winnen van de zittende leider, Petro Poroshenko. Exit polls…

Delen:
Scroll Up