PWO start jubileumjaar

Donderdag 15 februari 2018 is het precies 70 jaar geleden dat de Progressieve Werknemers Organisatie (PWO) is opgericht. De organisatie is opgericht door de toenmalige Voorzitter van de politieke partij PSV, Pater Josephus Weidmann.

Het specifieke doel was om de belangen van de arbeiders in de ruimste zin des woords te behartigen.

In het kader van dit jubileumjaar zal de vakcentrale een viertal activiteiten introduceren en organiseren. Het thema van het jubileumjaar is: Er is nog steeds hoop voor de vakbeweging in Suriname.

De eerste activiteit in het jubileumjaar zal op 15 februari aanstaande op de oprichtingsdag van de organisatie plaatsvinden. Op die dag zal er rond 10.00 uur AM een krans worden gelegd bij het borstbeeld van haar oprichter dat staat aan de Limesgracht.

Hierna zal er als tweede activiteit een persconferentie worden georganiseerd waar de vorderingen van het vorig jaar gestarte revitaliseringsprogramma door tussenkomst van de media met de gemeenschap zal worden gedeeld.

Tijdens de persconferentie zal ook de launch van de Algemene Werknemers Bond, AWB plaatsvinden. Dit is een vakbond die speciaal gericht zal zijn op de organisatie van werknemers die nu niet zijn georganiseerd in een vakbond en dus geen C.A.O. hebben.

PWO zal deze categorie werknemers met raad en daad bijstaan en hun de mogelijkheid bieden om zich bij deze Algemene Werknemers Bond aan te sluiten.

Het gaat in deze om de volgende categorieën werknemers: medewerkers bij banken die niet onder het CAO-personeel vallen, bewakingspersoneel, personeel van service stations, personeel in de thuiszorg, casinomedewerkers, vuilophalers, horecapersoneel, interieurverzorgsters en ander personeel dat nergens een klankbord heeft voor het behartigen van hun belangen.

De derde activiteit betreft een receptie die op 15 februari in de avond zal worden gehouden. Naast de felicitatiebijeenkomsten zal de voorzitter van de PWO namens het bestuur de strategie van de vakcentrale voor de komende twee jaar uiteenzetten.

De laatste, maar meest blijvende activiteit betreft twee publicaties die in het jubileumjaar gereed zullen komen. De ene publicatie betreft de vastlegging van enkele interviews met de voormalig voorzitter van de vakcentrale, de heer Ramon Cruden, die maar liefst 35 jaar leiding aan de PWO heeft gegeven.

De tweede publicatie betreft de samenvoeging van artikelen die reeds eerder elders zijn gepubliceerd over het leven en werk van Pater Weidmann en de koppeling van het gedachtegoed van Pater Weidmann aan de tegenwoordige tijd.(GFC)

Meer nieuws

Oude vete uitgemond in steekpartij

De 51-jarige Ivan D. is zaterdagmorgen met een scherp voorwerp neergestoken door de 41-jarige Eugene L. Ivan heeft verwondingen opgelopen in zijn buikstreek en op…

Dotcom roept op: ‘Dump de dollar!’

Internetondernemer Kim Dotcom roept op tot het dumpen van de Amerikaanse dollar. Mensen kunnen hun geld liever stoppen in goud en cryptovaluta omdat de waarde…

OWT&C gaat voor hervorming oude vuilstortplaats

Het ministerie van Openbare Werken Transport en Communicatie (OWT&C) hield een stakeholders consultatiebijeenkomst over de milieu en sociale analyse voor de ontwikkeling van de nieuwe…

Reis president Bouterse naar Cuba uitgesteld

Het eerder aangekondigd bezoek van de president Desiré Bouterse aan Cuba vandaag is vanwege onvoorziene omstandigheden uitgesteld. Het staatshoofd nu woensdag afreizen, meldt het NII….

President Bouterse beëdigt Granman Aboikoni

Onder grote belangstelling heeft president Desiré Bouterse Granman Albert Aboikoni van de stam der Saramaccaners vandaag op het presidentieel paleis beëdigd en geïnstalleerd. Daarvoor werd…

Lid Veiligheidsdienst houdt inbreker aan

De 52-jarige Kemradj R. is afgelopen week aan de Toevluchtweg aangehouden door een lid van de Binnenlandse Veiligheidsdienst. Kemradj reed op een fiets met een…

Scroll Up