PTC verzorgt voedselveiligheidstraining voor bestuursambtenaren

Districtscommissaris Audrey Hankers en de bestuursambtenaren van het commissariaat Wanica Zuid-Oost hebben vrijdag de training “Foodhandling” succesvol afgerond.

Tijdens de training hebben de ambtenaren diverse aspecten van voedselveiligheid geleerd, met name: het belang van persoonlijke hygiëne binnen de voedselsector, algemene voedselveiligheidsnormen, temperatuurmanagement, methodes voor het bereiden en opslaan van voedsel, op verantwoorde wijze voedsel schoonmaken en tenslotte ruimtes en voorwerpen onderhouden conform voedselveiligheidsvoorschriften.

De training bestond uit hoor- en practicumlessen. De ambtenaren hebben dus ook enkele proeven en testen uitgevoerd in het voedsellaboratorium van het Polytechnic College Suriname (PTC).

De kennis en vaardigheden verkregen bij deze training kunnen de ambtenaren toepassen bij controlewerkzaamheden die zij, samen met de milieu- inspecteurs van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG), uitoefenen op restaurants in het district Wanica.

De training duurde 5 dagen en is verzorgd door de voedseltechnoloog, Ricky Stutgard, parttime docent aan het PTC. Hij verzorgt vakken binnen het geaccrediteerd programma Food Technology.

Binnen de 5-jarige opleiding Food Technology worden de studenten wetenschappelijke methoden bijgebracht voor de selectie, behoud, verwerking, verpakking en distributie van veilig, smakelijk en voedzaam voedsel. \

De opleiding bevat vele disciplines zoals levensmiddelen-microbiologie, levensmiddelenchemie, natuurkunde, biologie en voedselleer. Er is, gezien de uitdagingen van de levensmiddelenindustrie in Suriname, bewust gekozen voor een algemene opleiding waar de basis concepten van innovatie en productie en productieprocessen uitvoerig aan de orde komen.

Afgestudeerden van de bachelor opleiding Food Technology dragen na het succesvol afronden van de opleiding de titel Bachelor of Applied Technology (B.Tech).

Delen:

Meer nieuws

Chotkan wil integrale aanpak infrastructuur

De technische afdelingen van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) starten binnenkort naast de reguliere werkzaamheden, met een integrale aanpak van infrastructuur…

Delen:

Bromfietser doodgereden

De 47-jarige bromfietser, Guillano Biswane, is na een aanrijding overleden. Delen:

Delen:

Minister Elias verwelkomt 50 Cubaanse artsen

Minister Antoine Elias van Volksgezondheid en zijn collega van het ministerie van Buitenlandse Zaken, Yldiz Pollack-Beighle, hebben samen met de ambassadeur van Cuba, Manuel Javier…

Delen:

Algemene richtlijnen voor halalvoedsel vastgesteld

Het Surinaams Standaarden Bureau (SSB) heeft als verantwoordelijke voor standaarden in Suriname met trots de Nationale Standaard “Algemene Richtlijnen voor Halalvoedsel” afgekondigd op 18 juni….

Delen:

CBB onderzoekt onbestelde oproepingskaarten

Het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) verricht landelijk veldonderzoek naar het juiste adres van burgers die hun oproepingskaarten niet in ontvangst hebben genomen, bij de…

Delen:

Man door het lint in vliegtuig

Turkish Airlines-passagiers op een vlucht naar Sudan beleefden angstige momenten toen een man vrijdag door het lint ging en crew en reizigers aanviel. Delen:

Delen:

Hirasinghstraat wordt verbreed en geasfalteerd

Het Aannemingsbedrijf Tjongalanga Suriname is in opdracht van het ministerie van Openbare Werken Transport en Communicatie (OW &C) bezig met de asfalteringswerkzaamheden aan de Hirasinghstraat….

Delen:

17 personen gehuldigd door CUS en OHM

Stichting Organisatie Hindoe Media heeft zondag tijdens een Vaderdagfeest in samenwerking met de Culturele Unie Suriname in verband met de herdenking van 146 jaar Hindoestaanse…

Delen:

Dronken bestuurder rijdt fietser dood

De 63-jarige fietser, Marlene Biharie, werd vanmorgen omstreeks 04.40 uur door een dronken autobestuurder doodgereden aan de Tourtonnelaan. Delen:

Delen:

Watersleuven Uitkijkpolder gerepareerd

Medewerkers van het onderdirectoraat Landbouw van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij hebben de afgelopen dagen diverse zandwegen te Uitkijkpolder in het district Saramacca…

Delen:

200 betaalbare woningen voor Coronie

Tijdens de massameeting van de Nationale Democratische Partij (NDP) in Coronie zondag gaf voorzitter Desi Bouterse een uiteenzetting over de woningbouwprojecten van de regering. Delen:

Delen:

Chotkan bezoekt OWT&C Coronie

De minister van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C), Vijay Chotkan, bracht afgelopen weekend een bezoek aan het personeel van de OWT&C Coronie. Delen:

Delen:
Scroll Up