‘Pruikenslet’ moet schaar in haar doen voor beloning van boven

Het moet maar eens afgelopen zijn met die “sletterige pruiken” van orthodoxe joodse vrouwen. Rabbijnen in New York maken zich boos om de slettebakken met lange haren.

Gehuwde orthodox-joodse vrouwen moeten van de Joodse wet hun eigen haar met een pruik (sheitel) bedekken om het andere geslacht niet in verzoeking te brengen.

Religieuze traditionalisten vinden dat moderne nepharen te lang zijn waardoor zij strijdig zijn met de geest van de wet.

Schouderlengte – of korter – is lang genoeg, en een rebbe daagde een langgelokte vrouw op Instagram uit haar kuif te kortwieken: daar zou een “astronomische spirituele beloning” tegenover staan.

Foto: Instagram

 

Meer nieuws

Wegstrekking Jenny-Henar wordt hersteld

Binnen het kader van de verbetering van de Oost-West ontsluitingswegen zoals opgenomen in het ontwikkelingsplan 2017-2021 heeft het ministerie van Openbare Werken Transport & Communicatie…

Training ‘Trauma herkenning’

Traumatisering bij kwetsbare mensen (kinderen, jongeren, mensen met een verstandelijke beperking) komt helaas vaak voor. De gevolgen zijn vaak blijvend, ze zijn ernstig en ze…

Kind in autostoel vliegt uit auto

Een geschokte automobilist in de Amerikaanse stad Mankato (Minnesota) zag hoe een kindje in een autostoeltje uit een auto werd geslingerd.

Gebedsdag voor Coronie

Op zaterdag 12 januari is er een gebedsdag georganiseerd door de verschillende christelijke kerken in samenwerking met het commissariaat in de multifunctionele te Coronie.

Man opgesloten voor mishandeling collega

De 41-jarige Dilawar H. werd op woensdag 9 januari door de politie van het ressort Lelydorp opgespoord, aangehouden en in verzekering gesteld voor mishandeling van…

Voorlichting SEH werpt vruchten af

De Spoedeisende Hulp (SEH) die bestemd is voor de opvang van acute aandoeningen of verwondingen, heeft het afgelopen jaar minder aanmeldingen geregistreerd dan het vorig…

Scroll Up