Propagandaservers IS uit de lucht gehaald tijdens een internationale actie

Islamitische Staat heeft servers in diverse landen gebruikt om zijn propaganda te verspreiden. Die servers zijn woensdag en donderdag uit de lucht gehaald en in beslag genomen bij een internationale actie in Nederland, Canada en de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Frankrijk, Bulgarije en Roemenië.

De Europese politiedienst Europol heeft de actie vrijdag naar buiten gebracht. De servers werden gebruikt voor Amaq, het persbureau dat IS gebruikt om zijn berichten te verspreiden, maar ook voor nieuwssites als Halumu en Nashir en voor de radiozender al-Bayan.

Via Amaq heeft IS de verantwoordelijkheid voor terreuraanslagen in onder meer Parijs, Brussel, Barcelona en Berlijn opgeëist.

Meer technologienieuws

Facebook kondigt twee videochat-apparaten aan

Facebook heeft zijn eerste eigen gadget aangekondigd. De Facebook Portal is een videochatscherm, beschikbaar in twee varianten. De Facebook Portals zijn vooralsnog alleen in de…

Wereldwijde tabletmarkt ingekrompen

De wereldwijde tabletmarkt kromp in het afgelopen kwartaal met 13,5 procent in vergelijking met dezelfde periode in 2017. Alleen Apple en Huawei behaalden een minimale…

Scroll Up