Projectontwikkelaar krijgt nog eens 95 miljoen voor WTC-gebouwen

De eigenaar van het WTC-complex in New York waar op 11 september 2001 twee vliegtuigen naar binnen vlogen, krijgt een schadevergoeding van meer dan 95 miljoen dollars.

Larry Silverstein van Silverstein Properties trof dinsdag een regeling met de eigenaren van de vliegtuigen die gekaapt zouden zijn en bij de terreuraanslag waren gebruikt.

Silverstein ontving al enkele miljarden van verzekeraars, maar wilde per se de American Airlines Group en de United Continental Holdings, eigenaren van de toestellen, aansprakelijk houden omdat zij te weinig zouden hebben gedaan om te voorkomen dat hun vliegtuigen gebruikt werden bij een aanslag.

Silverstein leasete de gebouwen twee maanden vóór de aanslag voor een termijn van 99 jaren.  

Meer nieuws

Huurauto verduisterd en doorverkocht

De recherche van regio Oost heeft op donderdag 5 juli de 42-jarige Steve L. voor verduistering van een voertuig en de 52-jarige Dharminderkoemar A. voor…

Inbreker (50) door politiekogel geraakt

De 50-jarige Steven. B is zaterdagochtend door een politieambtenaar geschoten in zijn been. Hij is ter verpleging overgebracht naar de Spoedeisende Hulp van het AZP….

WK-dag voor de Papegaatjes

Peuterschool en Kinderdagverblijf “De Papegaaitjes” heeft een WK-dag georganiseerd voor de kinderen. Deze sportdag werd vrijdag gehouden op het Plein van 12 mei. Minister Lalinie…

Scroll Up