OPINIE- Het is teleurstellend en onbegrijpelijk dat sommige intellectuele Surinamers zowel in Nederland als in Suriname professor Hubert Rampersad in een kwaad daglicht proberen te plaatsen.
Deze professor heeft zijn sporen ruimschoots verdiend en is ondanks zijn verblijf in de VS een grote aanwinst voor Suriname.
Het zou veel gunstiger zijn als de Surinaamse diaspora hun krachten bundelen in plaats van elkaar onderuit te halen.
Professor Rampersad heeft diverse internationale prestaties geleverd en is hiervoor ook vaker onderscheiden.
Hij probeert zijn innovatieve kennis wereldwijd te delen, met als doel een betere wereld te creëren, waaronder ook het helpen ontwikkelen van Suriname.
Hij zet zich al lange tijd in om Surinamers de kans te geven zich te ontwikkelen door hen sneller en goedkoper in het buitenland te laten studeren, zodat zij duurzaam kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van Suriname.
Helaas wordt dit initiatief door sommigen niet in dank afgenomen.
Het is mij duidelijk dat bepaalde critici in Nederland evenals een politicus in Suriname druk bezig zijn om Rampersad maar ook anderen met een goede reputatie zoals Roy Bhikharie valselijk onderuit te halen.
Dat dit voortkomt uit een vrees voor concurrentie en de bedreiging die zij vormen voor hun gevestigde posities, zoals in de wandelgangen wordt gesuggereerd, wil ik niet geloven.
Maar het is een feit dat sommige figuren er alles aan doen om zo min mogelijk Surinamers te laten afstuderen omdat zij vrezen hun brood te verliezen als meer Surinamers een graad behalen.
Het onderwijs in Suriname is vaak inefficiënt en corrupt, waardoor studenten onnodig veel moeten betalen en langer moeten studeren. Dit belemmert de duurzame ontwikkeling van het land.
In plaats van Rampersad als bedreiging te zien, zouden we hem moeten omarmen en samenwerken om Suriname naar een hoger niveau te tillen.
Laten wij intellectuelen in Nederland, de VS, Suriname en daarbuiten, in vrede met elkaar leven en samen streven naar een betere toekomst voor Suriname.
Ik stel voor om met z’n allen de strijdbijl te begraven.
Soeroechomento is een analist van Surinaamse origine, woonachtig in Nederland. De vaste GFC Nieuws analist staat bekend om zijn diepgaande en inzichtelijke analyses van de politieke en sociale situatie in Suriname. Dankzij zijn uitgebreide netwerk heeft hij toegang tot informatie uit de top van het land, wat zijn werk nog waardevoller maakt.
Soeroechoemento maakt deel uit van het exclusieve analistenpanel van GFC Nieuws.
Voor contact: soeroechomento@gfcnieuws.com
Let op: Publicatie van opiniestukken en columns houdt niet in dat GFC Nieuws het eens is met de inhoud