PRO maakt zich sterk voor milieubescherming

Een speerpunt in de ontwikkelingsvisie van de Partij voor Recht en Ontwikkeling (PRO) is het milieu.

“De PRO gaat voor miliebescherming. Milieuvervuiling moet grondig, efficient en duurzaam bestreden worden”, zegt de partij in een persbericht.

De PRO is van mening dat er een effectief en meetbaar milieubeleid gevoerd moet worden. Kinderen en volwassenen zullen bekend moeten worden gemaakt met de voordelen van een schoon milieu.

Daarom heeft de PRO als start gemeend een project uit te voeren in verband Wereld Milieu Dag. Een twintigtal jongeren is bereid gevonden om het bejaardentehuis in het district Coronie aan een grondige schoonmaakbeurt te onderwerpen. Daarna zijn er 20 zuurzakplantjes op het terrein worden geplant.

“We merken dat ook hier dagelijks trucks vol met boomstammen over de weg gaan. Er wordt op een onverantwoorde wijze omgegaan met ons milieu voor wat houtkap betreft. Het initiatief om zuurzakplantjes te planten, moet gezien worden als een bijdrage voor de herstel van het milieu”.

Na de schoonmaakactie zal de PRO aan het bejaardentehuis diverse noodzakelijke goederen doneren die te maken hebben met milieu en hygiene waaronder luiers, handschoenen, handdoeken schoenbeschermers en cathethers.

Dit is een eerste aanzet uit een reeks van activiteiten die de partij landelijk zal uitvoeren om zodoende de bewustwording op gang te brengen over de voordelen van een schoon milieu.

Delen:

Meer nieuws

Ingezonden| Suriname kan nog welvarend worden

De Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (ABOP) weet dat Suriname nog steeds rijk en welvarend kan worden, als de leidinggevenden ophouden om elk probleem als een…

Delen:

VHP’er Sanjay Jairam naar de NDP

NDP-voorzitter Desi Bouterse introduceerde de VHP’er Sanjay Jairam zaterdagavond als de nieuwe aanwinst van de partij. Delen:

Delen:

Waidoe officieel NDP’er

NDP-leider Desi Bouterse heeft het DNA-lid William Waidoe zaterdag tijdens een massameeting in Nickerie persoonlijk verwelkomd. Delen:

Delen:

Kookgasprijzen niet verhoogd

De Energiebedrijven Suriname (EBS) zegt in een persbericht dat de tarieven voor kookgas niet worden verhoogd. Delen:

Delen:

Decoratie Wijnaldum afgelast

Het Nationaal Informatie Instituut maakt in een bericht namens president Desiré Bouterse bekend dat de de decoratieplechtigheid van Georginio Wijnaldum geen voortgang zal vinden. Delen:

Delen:

Ontvluchte gedetineerde Ramesh Mohes gepakt

De ontvluchte gedetineerde Ramesh Mohes werd donderdagochtend door het opsporingsteam van het Korps Penitentiaire Ambtenaren (KPA) aangehouden in een hotel te Paramaribo. Delen:

Delen:

Dc Jeroe in actie

Districtscommissaris (dc) Humphry Jeroe van Boven-Suriname is bezig een ronde te maken in zijn werkgebied. Delen:

Delen:
Scroll Up