PRO Divali boodschap

Divali is het feest van licht dat wereldwijd door miljoenen hindoes en sympathisanten wordt gevierd. De nacht van Divali is de donkerste nacht in die maand, en om die duisternis te doorbreken, worden kleine Diya’s aangestoken in huizen en tempels.

De PRO illustreert als historisch moment van Lakshmi Mata, de manifestatie en het symbool van de vrouw. De herdenking van Lakshmi Mata staat voor geluk, licht, rijkdom, harmonie en voorspoed.

Divali symboliseert niet slechts de overwinning van het “Goede op het kwade, en van het Licht op de Duisternis”, maar het betekent ook op zoek gaan naar de ultieme waarheid, namelijk het licht in jezelf.

PRO stelt daarom dat Divali niet alleen een feest slechts voor Hindoes is, maar… een feest voor iedereen, ongeacht etnische afkomst, ras kleur of geloof.
Divali herinnert ons dat wij mensen, eerst het licht in ons zelf moeten zoeken, en daarna dit licht brengen in het leven van anderen.

Het leert ons de ware essentie van vrede, geluk, liefde, saamhorigheid, welvaart en gezondheid. Divali is een ideale tijd om de onderlinge banden met een ieder te verstevigen.

De PRO stelt daarom dat wij alle misverstanden aan een kant moeten zetten, en ons land Suriname in het Licht van Divali te plaatsen.

Namens de Partij voor Recht en Ontwikkeling,

Een Shubh Divali, aan de gehele Surinaamse bevolking.

(GFC)

Delen:

Meer nieuws

Ressortraden Para nu voltallig

De afgelopen week is voorzien in de ontstane vacature van vijf ressortraadsleden (rr-leden) van vier ressortraden (rr) in het district Para. Delen:

Delen:

HVB installeert onderafdeling te Nieuwe Grond

Met de installatie van de onderafdeling De Nieuwe Grond afgelopen zaterdag in haar partijcentrum te Hannaslust, heeft de Hervormings en Vernieuwingsbeweging (HVB) haar structuren in…

Delen:

VHP solidair met inwoners Utrecht

De VHP spreekt haar solidariteit uit met de inwoners van Nederland, in het bijzonder in Utrecht, die zijn opgeschrikt door de aanslag van maandagochtend, waarbij…

Delen:

OWT&C, RO en Defensie pakken wegen Marowijne aan

De ministeries van Openbare Werken Transport en Communicatie (OWT&C), Regionale Ontwikkeling (RO) en Defensie voeren verschillende rehabilitatiewerkzaamheden uit in Marowijne. Delen:

Delen:

Man verkoopt nep goud aan klant

De 33-jarige Gregory W. is door de politie van het ressort Centrum ingesloten voor oplichting van een vrouw. Delen:

Delen:

Meer ondersteuning voor landbouwers opkomst

Het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij heeft afgelopen week onder leiding van de Chief Technical Advisor/project manager, Erick Zeballos van het project SAMAP en…

Delen:

Man bedreigt buren met de dood

De 27-jarige Orfeo D. is door de politie van Latour aangehouden en opgesloten voor het bedreigen van zijn buren met de dood. Delen:

Delen:

Platform importeurs voor overleg bij HI&T

Gelet op de ontwikkelingen, die een druk uitoefenen op het prijsniveau, heeft het platform van importeurs van levensmiddelen een gesprek gevoerd met minister Stephen Tsang…

Delen:

VHP: terroristische aanslag onaanvaardbaar

Heel vroeg in de ochtend van 15 maart zijn wij opgeschrikt door een terroristische aanslag op twee moskeeën in Nieuw Zeeland, waarbij tenminste 49 moskeegangers…

Delen:

VHP helpt familie Dors

Op 1 maart heeft het noodlot toegeslagen bij de familie Dors te Ingikondre in het district Coronie. Hun woning werd helemaal door brand verwoest. Delen:

Delen:

Launch e-ID Kaart en ingebruikname Printhouse

Onder grote publieke belangstelling vond vrijdagmorgen op het Centraal Bureau voor Burgerzaken aan de Kwattaweg de launch plaats van de Biometrische Identiteitskaart, e- ID kaart….

Delen:

Soft launch online marktplaats SUmarket

Met het lanceren van de online e-commerce platform voor Suriname, SUmarket, is er een digitale marktplaats ontstaan waar klanten ondernemingen makkelijk kunnen vinden of producten…

Delen:
Scroll Up