PRO Divali boodschap

Divali is het feest van licht dat wereldwijd door miljoenen hindoes en sympathisanten wordt gevierd. De nacht van Divali is de donkerste nacht in die maand, en om die duisternis te doorbreken, worden kleine Diya’s aangestoken in huizen en tempels.

De PRO illustreert als historisch moment van Lakshmi Mata, de manifestatie en het symbool van de vrouw. De herdenking van Lakshmi Mata staat voor geluk, licht, rijkdom, harmonie en voorspoed.

Divali symboliseert niet slechts de overwinning van het “Goede op het kwade, en van het Licht op de Duisternis”, maar het betekent ook op zoek gaan naar de ultieme waarheid, namelijk het licht in jezelf.

PRO stelt daarom dat Divali niet alleen een feest slechts voor Hindoes is, maar… een feest voor iedereen, ongeacht etnische afkomst, ras kleur of geloof.
Divali herinnert ons dat wij mensen, eerst het licht in ons zelf moeten zoeken, en daarna dit licht brengen in het leven van anderen.

Het leert ons de ware essentie van vrede, geluk, liefde, saamhorigheid, welvaart en gezondheid. Divali is een ideale tijd om de onderlinge banden met een ieder te verstevigen.

De PRO stelt daarom dat wij alle misverstanden aan een kant moeten zetten, en ons land Suriname in het Licht van Divali te plaatsen.

Namens de Partij voor Recht en Ontwikkeling,

Een Shubh Divali, aan de gehele Surinaamse bevolking.

(GFC)

Meer nieuws

Training ‘Trauma herkenning’

Traumatisering bij kwetsbare mensen (kinderen, jongeren, mensen met een verstandelijke beperking) komt helaas vaak voor. De gevolgen zijn vaak blijvend, ze zijn ernstig en ze…

Kind in autostoel vliegt uit auto

Een geschokte automobilist in de Amerikaanse stad Mankato (Minnesota) zag hoe een kindje in een autostoeltje uit een auto werd geslingerd.

Gebedsdag voor Coronie

Op zaterdag 12 januari is er een gebedsdag georganiseerd door de verschillende christelijke kerken in samenwerking met het commissariaat in de multifunctionele te Coronie.

Man opgesloten voor mishandeling collega

De 41-jarige Dilawar H. werd op woensdag 9 januari door de politie van het ressort Lelydorp opgespoord, aangehouden en in verzekering gesteld voor mishandeling van…

Voorlichting SEH werpt vruchten af

De Spoedeisende Hulp (SEH) die bestemd is voor de opvang van acute aandoeningen of verwondingen, heeft het afgelopen jaar minder aanmeldingen geregistreerd dan het vorig…

Scroll Up