Priester kiest uitvaart voor kritiek op overleden tiener: ‘Zelfdoding is zonde’

Een Amerikaanse priester in Michigan mag voorlopig geen uitvaartdiensten leiden. In plaats van de nabestaanden te troosten, leverde hij tijdens de uitvaart kritiek op de zelfdoding van een tiener en wees erop dat “zelfmoord een zonde” is.

“Omdat wij christenen zijn, moeten wij zeggen wat volgens ons de waarheid is,” preekte de eerwaarde Don LaCuesta tijdens de dienst voor de 18-jarige Maison Hullibarger.

“Ons eigen leven nemen is ingaan tegen God die ons gemaakt heeft en tegen iedereen die van ons houdt,” hield hij de ontzette ouders en familie van Maison voor.

De priester probeerde iets later de schade te beperken door de ouders te verzekeren dat God zelfmoord kan vergeven en dat “niets, zelfs niet zelfdoding, ons kan scheiden van de onvoorwaardelijke liefde van God.”

Jeff Hullibarger, vader van Maison, verzocht zelfs de priester op te houden met zijn dienst, maar dat weigerde de geestelijke. Na de kerkdienst deelden zij LaCuesta mee dat hij niet meer welkom was op de begrafenis.

De aartsbisschop van Detroit zei in een excuus dat “een ondraaglijke situatie nog ondraaglijker is gemaakt.” Hij beloofde dat de priester de komende tijd niet mag preken bij uitvaartdiensten.

Bovendien moeten al zijn preken gescreend worden door een “priestermentor” en moet hij hulp zoeken “bij professionals op menselijk, spiritueel en pastoraal niveau.”

 

Delen:

Meer nieuws

Renovatie Nyun Combé begonnen

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft het startsein gegeven voor de renovatie van Nyun Combé aan de Kleine Saramaccastraat. Delen:

Delen:

Bromfietser zwaargewond na aanrijding

De 19-jarige bromfietser Aman A. raakte op 10 juni zwaargewond na een aanrijding op de kruising van de Indira Gandhi- en de Tawajariweg. Delen:

Delen:

Visrokerij Commewijne dit jaar in gebruik

Directeur Deepak Jairam van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) heeft zich afgelopen week omstandig laten informeren over de vorderingen van de verbouwingswerkzaamheden van de visrokerij…

Delen:

Minister Parmessar op FAO-topconferentie in Rome

Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) vertoeft momenteel in Rome-Italië voor het bijwonen van een topconferentie van de wereld voedselorganisatie Food and…

Delen:

Ontwikkelingsvisie voor Tapanahony in de maak

Het districtscommissariaat van Sipaliwini (bestuursressort Tapanahony) en stichting OSAEDA zullen in een samenwerkingsverband een visie uitwerken om het Tapanahony-gebied in ontwikkeling te brengen. Delen:

Delen:

Regeringsdelegatie bezoekt backtrack Nickerie

Een delegatie van ministers en vertegenwoordigers van enkele ministeries en diensten binnen de overheid brachten een oriëntatiebezoek aan de backtrack in Nickerie. Delen:

Delen:

Dikan bezoekt Centrale Markt

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling heeft vrijdagmiddag samen met districtscommissaris (dc) Mike Nerkust een bezoek gebracht aan de Centrale Markt. Delen:

Delen:
Scroll Up