Priester kiest uitvaart voor kritiek op overleden tiener: ‘Zelfdoding is zonde’

Een Amerikaanse priester in Michigan mag voorlopig geen uitvaartdiensten leiden. In plaats van de nabestaanden te troosten, leverde hij tijdens de uitvaart kritiek op de zelfdoding van een tiener en wees erop dat “zelfmoord een zonde” is.

“Omdat wij christenen zijn, moeten wij zeggen wat volgens ons de waarheid is,” preekte de eerwaarde Don LaCuesta tijdens de dienst voor de 18-jarige Maison Hullibarger.

“Ons eigen leven nemen is ingaan tegen God die ons gemaakt heeft en tegen iedereen die van ons houdt,” hield hij de ontzette ouders en familie van Maison voor.

De priester probeerde iets later de schade te beperken door de ouders te verzekeren dat God zelfmoord kan vergeven en dat “niets, zelfs niet zelfdoding, ons kan scheiden van de onvoorwaardelijke liefde van God.”

Jeff Hullibarger, vader van Maison, verzocht zelfs de priester op te houden met zijn dienst, maar dat weigerde de geestelijke. Na de kerkdienst deelden zij LaCuesta mee dat hij niet meer welkom was op de begrafenis.

De aartsbisschop van Detroit zei in een excuus dat “een ondraaglijke situatie nog ondraaglijker is gemaakt.” Hij beloofde dat de priester de komende tijd niet mag preken bij uitvaartdiensten.

Bovendien moeten al zijn preken gescreend worden door een “priestermentor” en moet hij hulp zoeken “bij professionals op menselijk, spiritueel en pastoraal niveau.”

 

Delen:

Meer nieuws

Kinderen Parelhuis trots op nieuw vervoer

Parelhuis ontvangt een Noah-bus van Stinafo, zodat zij ‘hun’ kinderen verantwoord en comfortabel naar school en hun andere activiteiten kunnen vervoeren. Delen:

Delen:

Ressortraden Para nu voltallig

De afgelopen week is voorzien in de ontstane vacature van vijf ressortraadsleden (rr-leden) van vier ressortraden (rr) in het district Para. Delen:

Delen:

HVB installeert onderafdeling te Nieuwe Grond

Met de installatie van de onderafdeling De Nieuwe Grond afgelopen zaterdag in haar partijcentrum te Hannaslust, heeft de Hervormings en Vernieuwingsbeweging (HVB) haar structuren in…

Delen:

VHP solidair met inwoners Utrecht

De VHP spreekt haar solidariteit uit met de inwoners van Nederland, in het bijzonder in Utrecht, die zijn opgeschrikt door de aanslag van maandagochtend, waarbij…

Delen:

OWT&C, RO en Defensie pakken wegen Marowijne aan

De ministeries van Openbare Werken Transport en Communicatie (OWT&C), Regionale Ontwikkeling (RO) en Defensie voeren verschillende rehabilitatiewerkzaamheden uit in Marowijne. Delen:

Delen:

Man verkoopt nep goud aan klant

De 33-jarige Gregory W. is door de politie van het ressort Centrum ingesloten voor oplichting van een vrouw. Delen:

Delen:

Meer ondersteuning voor landbouwers opkomst

Het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij heeft afgelopen week onder leiding van de Chief Technical Advisor/project manager, Erick Zeballos van het project SAMAP en…

Delen:

Man bedreigt buren met de dood

De 27-jarige Orfeo D. is door de politie van Latour aangehouden en opgesloten voor het bedreigen van zijn buren met de dood. Delen:

Delen:

Platform importeurs voor overleg bij HI&T

Gelet op de ontwikkelingen, die een druk uitoefenen op het prijsniveau, heeft het platform van importeurs van levensmiddelen een gesprek gevoerd met minister Stephen Tsang…

Delen:

VHP: terroristische aanslag onaanvaardbaar

Heel vroeg in de ochtend van 15 maart zijn wij opgeschrikt door een terroristische aanslag op twee moskeeën in Nieuw Zeeland, waarbij tenminste 49 moskeegangers…

Delen:

VHP helpt familie Dors

Op 1 maart heeft het noodlot toegeslagen bij de familie Dors te Ingikondre in het district Coronie. Hun woning werd helemaal door brand verwoest. Delen:

Delen:
Scroll Up