President stort Suriname in economische chaos met onverantwoord verkiezingsbeleid, beweert Mungra

mungra santokhi president DNL vhp

In aanloop naar de verkiezingen trekt president Santokhi alle registers open met plannen die volgens DNL-voorzitter Dharm Mungra getuigen van paniek en politieke wanhoop.

In een opiniestuk dat Mungra naar GFC Nieuws heeft gestuurd waarschuwt hij voor de desastreuze economische gevolgen van populistische maatregelen die nergens in de begroting zijn onderbouwd.

Hij hekelt de monetaire financiering waarmee deze plannen bekostigd lijken te worden en vreest voor een zware crisis voor land en volk.

Mungra schrijft het volgende:

Dat de paniek bij de president en zijn partij is ingeslagen, is duidelijk te merken uit de meest absurde maatregelen die hij thans bezig is te bazuinen op politieke podia.

De meest onverantwoordelijke, uiterst populistische maatregelen worden in stelling gebracht zonder acht te slaan op de mogelijke ernstige consequenties voor de economie. Het doel enkel en alleen gericht op consolidatie van zijn macht voor nog een regeerperiode, welke duidelijk zwaar is geërodeerd en thans heel onzeker is geworden.

Allerlei totaal niet-duurzame luchtspiegelingen en luchtkastelen worden de kiezer voorgehouden die gigantische bedragen zullen kosten indien ze worden doorgedrukt, maar nergens in de Staatsbegroting zijn opgebracht.

Aangezien op het stuk van verdiencapaciteit en productieverhoging zijn regering in de afgelopen jaren niets wezenlijks heeft gepresteerd, is er geen enkele andere mogelijkheid om de absurde uitgaven waarmee hij propaganda meent te moeten maken, aanwezig anders dan grootschalige monetaire financiering.

Immers worden de mogelijke inkomsten uit Oil & Gas, waarop hij zich blindstaart, pas tegen 2029 verwacht.

De gevolgen van zijn verkiezingsstunts, zoals de SRD 800 voor studenten, SRD 500 verhoging van de AOV-uitkeringen en, volgens geruchten die de ronde doen, binnenkort SRD 4000 voor ambtenaren, zullen volgens deskundigen tot gevolg hebben dat de koers voorbij SRD 50 voor de dollar omhoog zal schieten, terwijl ook de prijzen huizenhoog de pan uit zullen schieten met als gevolg een complete economische chaos waar land en volk veel slechter dan beter van zullen worden.

De tijdbom onder een komende regering die hiermee geplaatst wordt, zal ernstige effecten kunnen hebben met als gevolg onrust en rumoer bij het volk, welke de samenleving zullen destabiliseren. Hopelijk is daarom dit niet een bewuste strategie van de zittende president.

Indien de president overigens wel plotseling ergens vandaan geld heeft kunnen toveren, is het vreemd dat hij geen prioriteit geeft aan de ernstige situatie in ziekenhuizen, de onderwijssector en dienstverleners die langer dan 2 jaar op betalingen voor hun diensten wachten.