President en first lady nemen e-ID in ontvangst

President Desire Bouterse en first lady Ingrid Bouterse-Waldring, hebben hun e-ID kaart in ontvangst genomen.

De president is erg ingenomen en trots op deze nieuwe ontwikkeling en roept de samenleving op om niet te aarzelen voor het in orde maken van hun e-ID.

Volgens het staatshoofd is het goed om over te gaan naar internationale standaarden. Door de ingebouwde veiligheidskleppen van dit nieuw systeem kan er geen fraude meer worden gepleegd, wat wel het geval is met de oude ID-kaarten. De e-ID staat niet alleen voor veiligheid van de persoonsgegevens, maar brengt ook vele andere voordelen met zich mee.

In de wet is een overgangsperiode van 3 jaar opgenoemd om de nieuwe ID-kaart kosteloos te maken. Voor de 16-jarigen is de aanmaak van een ID-kaart kosteloos. Wie nu een e-ID kaart wenst, kan de oude kaart inleveren bij het bureau waar men staat ingeschreven.

Bij de 16-jarigen wordt gevraagd dat ze zich met het familieboek, een der ouders of een meerderjarige broer of zus aanmelden bij het bureau waar ze zijn ingeschreven.

Personen die 18 jaar en ouder zijn en nog geen ID-kaart hebben, worden in de gelegenheid gesteld, om hun e-ID binnen zes maanden in orde te maken. Na zes maanden zal er SRD 75,- aan aanmaakkosten worden betaald.

Wie geen ID-kaart heeft (bijvoorbeeld door verlies) en een e-ID moet maken, zal wel de kosten van SRD 75,- moeten betalen.

Als de persoon de e-ID kwijt is en een nieuwe wenst te maken, zullen de kosten van SRD 75,- plus de boete die daarbij hoort moeten worden betaald.

Delen:

Meer nieuws

Renovatie Nyun Combé begonnen

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft het startsein gegeven voor de renovatie van Nyun Combé aan de Kleine Saramaccastraat. Delen:

Delen:

Bromfietser zwaargewond na aanrijding

De 19-jarige bromfietser Aman A. raakte op 10 juni zwaargewond na een aanrijding op de kruising van de Indira Gandhi- en de Tawajariweg. Delen:

Delen:

Visrokerij Commewijne dit jaar in gebruik

Directeur Deepak Jairam van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) heeft zich afgelopen week omstandig laten informeren over de vorderingen van de verbouwingswerkzaamheden van de visrokerij…

Delen:

Minister Parmessar op FAO-topconferentie in Rome

Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) vertoeft momenteel in Rome-Italië voor het bijwonen van een topconferentie van de wereld voedselorganisatie Food and…

Delen:

Ontwikkelingsvisie voor Tapanahony in de maak

Het districtscommissariaat van Sipaliwini (bestuursressort Tapanahony) en stichting OSAEDA zullen in een samenwerkingsverband een visie uitwerken om het Tapanahony-gebied in ontwikkeling te brengen. Delen:

Delen:

Regeringsdelegatie bezoekt backtrack Nickerie

Een delegatie van ministers en vertegenwoordigers van enkele ministeries en diensten binnen de overheid brachten een oriëntatiebezoek aan de backtrack in Nickerie. Delen:

Delen:

Dikan bezoekt Centrale Markt

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling heeft vrijdagmiddag samen met districtscommissaris (dc) Mike Nerkust een bezoek gebracht aan de Centrale Markt. Delen:

Delen:
Scroll Up