President Bouterse weerlegt kritiek in kwestie Venezuela

Vicepresident Michael Ashwin Adhin vertrekt woensdag 9 januari met een delegatie naar Venezuela om de inauguratie van president Nicolás Maduro bij te wonen. President Desiré Bouterse heeft dinsdag tijdens een persconferentie benadrukt dat Suriname consequent blijft staan achter internationale principes.

President Bouterse beklemtoont dat legitiem gekozen presidenten altijd beschermd worden binnen hun grondwetten of hun staatsinrichtingen. “Wij geloven niet in inmenging in interne aangelegenheden van naties. Wij geloven in vreedzame co-existentie. Wij zijn niet bezig Venezuela te verdedigen. Wij zijn bezig ons internationaal standpunt overeind te houden.”

Vervolgens benadrukt president Bouterse dat het standpunt van Suriname te maken heeft met internationale afspraken.

“Er zijn internationale uitgangspunten. Suriname verstoot zich niet om mensen te verdedigen. Suriname houdt zich aan de internationale afspraken en principes. Wij hebben de regels niet gemaakt. De internationale gemeenschap heeft ze gemaakt.”

De president verduidelijkt dat het standpunt van Suriname niet gebaseerd is op een ideologie van de regering.

“Wij hebben gekeken naar wat zegt de media over de situatie in Venezuela. Wij hebben gekeken naar groepen die objectief wilden kijken naar het probleem in Venezuela, de vakbonden die hun teams hebben gestuurd naar het land. Wij hebben onze mensen gestuurd in Venezuela om te waarnemen wat de situatie is aan de grond.”(GFC)

Delen:

Meer nieuws

Renovatie Nyun Combé begonnen

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft het startsein gegeven voor de renovatie van Nyun Combé aan de Kleine Saramaccastraat. Delen:

Delen:

Bromfietser zwaargewond na aanrijding

De 19-jarige bromfietser Aman A. raakte op 10 juni zwaargewond na een aanrijding op de kruising van de Indira Gandhi- en de Tawajariweg. Delen:

Delen:

Visrokerij Commewijne dit jaar in gebruik

Directeur Deepak Jairam van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) heeft zich afgelopen week omstandig laten informeren over de vorderingen van de verbouwingswerkzaamheden van de visrokerij…

Delen:

Minister Parmessar op FAO-topconferentie in Rome

Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) vertoeft momenteel in Rome-Italië voor het bijwonen van een topconferentie van de wereld voedselorganisatie Food and…

Delen:

Ontwikkelingsvisie voor Tapanahony in de maak

Het districtscommissariaat van Sipaliwini (bestuursressort Tapanahony) en stichting OSAEDA zullen in een samenwerkingsverband een visie uitwerken om het Tapanahony-gebied in ontwikkeling te brengen. Delen:

Delen:

Regeringsdelegatie bezoekt backtrack Nickerie

Een delegatie van ministers en vertegenwoordigers van enkele ministeries en diensten binnen de overheid brachten een oriëntatiebezoek aan de backtrack in Nickerie. Delen:

Delen:

Dikan bezoekt Centrale Markt

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling heeft vrijdagmiddag samen met districtscommissaris (dc) Mike Nerkust een bezoek gebracht aan de Centrale Markt. Delen:

Delen:
Scroll Up