President Bouterse reageert op verscheiden VHP-toppers

Wanneer het gaat om ziekte en overlijden maakt het volgens president Desiré Bouterse niet uit in welk politiek huis het zich voordoet. Het staatshoofd reageerde aldus op het verscheiden van 2 prominente leden van de Vooruitstrevende Hervormings Partij (VHP). De regeringsleider condoleert de familie van Radjen Pahladsingh en Sheilendra Girjasing en ook de partij waartoe zij behoorden.

Het staatshoofd sprak over zijn bijzondere band met Pahladsing, die de oud-penningmeester van de VHP is geweest. Hij bracht in herinnering dat het minder ging met Pahladsing na het tragisch heengaan van zijn zoon enkele jaren terug.

In het geval van DNA-lid Girjasing is in eerste instantie door het staatshoofd aangeboden om hulp te bieden vanuit de alternatieve geneeskunde. Het besluit om naar het buitenland te vertrekken was echter reeds genomen.

Alhoewel de president geschokt is door het heengaan van beiden buigt hij zich voor de wil van de Almachtige. Hij spreekt de hoop uit dat de nabestaanden kracht zullen putten uit goede herinneringen en leuke momenten, om het leed te verzachten.

Meer nieuws

First lady doneert weer

“Het geeft ons meer motivatie om harder te werken voor hetgeen wij gaan doen in Amerika”, zegt Donovan Dongo na een donatie van first lady…

QuikScan douane aanleiding CLAD-onderzoek

Op basis van recente ontwikkelingen bij de douanedienst heeft de minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad, in december 2018 een QuickScan laten uitvoeren door een speciaal…

WTO-delegatie bezoekt Suriname

Vanwege de World Trade Organisation (WTO) Trade Policy Review (TPR) heeft een team van deskundigen van het WTO-secretariaat een werkbezoek gebracht aan Suriname.

Arbeid stimuleert klein-ondernemerschap

Volgens de taakstelling van het ministerie van Arbeid is het stimuleren van klein-ondernemerschap een van de manieren om in te spelen op de vraag naar…

Agressieve echtgenoot opgesloten

De 33-jarige Faizel R. is op donderdag 7 februari door de politie van Livorno ingesloten voor bedreiging van zijn echtgenote.

‘Racisme is een Amerikaans probleem’

Redactie GFC Nieuws — “Ja, president Donald Trump is een racist, daar bestaat geen twijfel over. Maar zoals we hebben gezien, gedragen ook Democraten zich…

Scroll Up