President Bouterse motiveert zesde klassers

In verband met de toets aanstaande woensdag 19 juli is afgelopen weekend een groep van 250 zesde klassers met hun begeleiders, afgereisd naar Bosbivak en Paramaribo voor een motivatieweekend. Het gaat om scholieren uit de meeste dorpen vanaf Langu tot Pokigron.

Enkele scholen hebben niet geparticipeerd omdat die reeds andere activiteiten achter de rug hebben, zegt het Nationaal Informatie Instituut(NII).

De leerlingen zijn vrijdagavond, na enkele proef-toetsvragen te hebben behandeld, toegesproken door Aida Nading en de twee jeugdparlementariërs van Sipaliwini.

Zaterdagochtend maakten zij een wandeling in de stad langs enkele monumentale gebouwen en zij mochten het terrein van het presidentieel paleis betreden. Hierna heeft DNA voorzitter mevr. Simons ze een goed ontvangst gegeven in DNA.

In de middag hebben ze een bezoek gebracht aan het agrarisch bedrijf “Freyburg” van het Nationaal Leger. Ze waren zeer onder de indruk.

Zaterdag zijn ze toegesproken door minister Joan Dogojo. De leerlingen zijn zondag voor vertrek begroet door de president en mochten hem enkele vragen stellen.

De president heeft toegezegd zich te zullen beijveren voor hun vervolg onderwijs. Ook de leerkrachten hebben een kort onderhoud gehad met de president om na te gaan welke werkbare oplossingsmodellen er zijn voor de noden in het binnenland.(GFC)

Meer nieuws

Scroll Up