President Bouterse installeert nieuwe legerleiding

President Desiré Bouterse, opperbevelhebber van de strijdkrachten, heeft de nieuwe leiding van het Nationaal Leger geïnstalleerd in de Memre Boekoe kazerne.

De nieuwe legerleider, kolonel Robert Kartodikromo heeft het vaandel overgedragen gekregen, waarmee hij nu formeel de leiding heeft over het leger.

Na deze ceremonie vrijdag is hij de achtste bevelhebber van het Nationaal Leger dat in november 1975 is ingesteld.

President Bouterse heeft in zijn toespraak aangegeven dat hij zich de afgelopen tijd, met de leiding van de defensieorganisatie heeft gebogen over het reilen en zeilen van de organisaties. Consultaties hebben plaatsgevonden binnen het leger op alle niveaus. Het centrale punt van discussie was een nieuwe legerleiding. Hij benadrukte met genoegen de nieuwe legerleiding te installeren.

“De rode draad van de opdracht tijdens onze ontmoetingen was om het leger terug te brengen naar de staat waarin het verkeerde. Om zorg te dragen voor discipline, voor kunde en expertise onder de gelederen. Ik verwacht een leger welke paraat is om ten aller tijde haar grondwettelijke taak uit te voeren. Ik reken op inventiviteit om met de schaarse middelen die er zijn, op effectieve manier meer doelen te behalen. Ik verwacht een leger welke toegerust is de regering van Suriname bij te staan bij de uitvoering van haar ontwikkeling gerichte plannen”, aldus president Bouterse over zijn verwachtingen.

De volledige staf van het Nationaal Leger is ingaande 22 maart vervangen. Tijdens de plechtige ceremonie zijn de nieuwe leidinggevenden geïnstalleerd en hebben zij vlaggen van de krijgsmachtsonderdelen geaccepteerd.

Majoor Tonny Haps is de nieuwe commandant van Landmacht. Luitenant-kolonel Werner Kioe A Sen heeft de leiding van de Marine, luitenant-kolonel Marven van Huisduinen is commandant Luchtmacht. Luitenant-kolonel Floyd Mettendaf heeft het commando over het Korps Militaire Politie. De nieuwe chef-staf is luitenant-kolonel Cherryl Chan Jon Chu.

Delen:

Meer nieuws

Chotkan wil integrale aanpak infrastructuur

De technische afdelingen van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) starten binnenkort naast de reguliere werkzaamheden, met een integrale aanpak van infrastructuur…

Delen:

Bromfietser doodgereden

De 47-jarige bromfietser, Guillano Biswane, is na een aanrijding overleden. Delen:

Delen:

Minister Elias verwelkomt 50 Cubaanse artsen

Minister Antoine Elias van Volksgezondheid en zijn collega van het ministerie van Buitenlandse Zaken, Yldiz Pollack-Beighle, hebben samen met de ambassadeur van Cuba, Manuel Javier…

Delen:

Algemene richtlijnen voor halalvoedsel vastgesteld

Het Surinaams Standaarden Bureau (SSB) heeft als verantwoordelijke voor standaarden in Suriname met trots de Nationale Standaard “Algemene Richtlijnen voor Halalvoedsel” afgekondigd op 18 juni….

Delen:

CBB onderzoekt onbestelde oproepingskaarten

Het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) verricht landelijk veldonderzoek naar het juiste adres van burgers die hun oproepingskaarten niet in ontvangst hebben genomen, bij de…

Delen:

Man door het lint in vliegtuig

Turkish Airlines-passagiers op een vlucht naar Sudan beleefden angstige momenten toen een man vrijdag door het lint ging en crew en reizigers aanviel. Delen:

Delen:

Hirasinghstraat wordt verbreed en geasfalteerd

Het Aannemingsbedrijf Tjongalanga Suriname is in opdracht van het ministerie van Openbare Werken Transport en Communicatie (OW &C) bezig met de asfalteringswerkzaamheden aan de Hirasinghstraat….

Delen:

17 personen gehuldigd door CUS en OHM

Stichting Organisatie Hindoe Media heeft zondag tijdens een Vaderdagfeest in samenwerking met de Culturele Unie Suriname in verband met de herdenking van 146 jaar Hindoestaanse…

Delen:

Dronken bestuurder rijdt fietser dood

De 63-jarige fietser, Marlene Biharie, werd vanmorgen omstreeks 04.40 uur door een dronken autobestuurder doodgereden aan de Tourtonnelaan. Delen:

Delen:

Watersleuven Uitkijkpolder gerepareerd

Medewerkers van het onderdirectoraat Landbouw van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij hebben de afgelopen dagen diverse zandwegen te Uitkijkpolder in het district Saramacca…

Delen:

200 betaalbare woningen voor Coronie

Tijdens de massameeting van de Nationale Democratische Partij (NDP) in Coronie zondag gaf voorzitter Desi Bouterse een uiteenzetting over de woningbouwprojecten van de regering. Delen:

Delen:

Chotkan bezoekt OWT&C Coronie

De minister van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C), Vijay Chotkan, bracht afgelopen weekend een bezoek aan het personeel van de OWT&C Coronie. Delen:

Delen:
Scroll Up