President Bouterse evalueert beleidsprioriteiten tijdens persconferentie

President Desiré Bouterse heeft een persconferentie belegd waarin hij zich geconcentreerd heeft op een aantal actuele vraagstukken binnen onze samenleving. Ook gaf hij meer duidelijkheid over bepaalde benaderingen in zijn nieuwjaarstoespraak op een vandaag belegde persconferentie.

Het staatshoofd sprak zijn erkentelijkheid uit aan het adres van al degenen die geholpen hebben om deze tragedie te kunnen verwerken van de bootramp op de Coppenamerivier.

De regering van Suriname wil gaan richting schone dorpen en schone buurten. En om dit te realiseren zijn er verbrandingsovens aangeschaft. De eerste ovens zijn reeds binnen. Deze zijn gefinancierd door Staatsolie Maatschappij Suriname. De president gaf aan dat niet in elk dorp een oven geplaatst zal worden.

Het medisch afval in Nickerie zal met toepassing van de verbrandingsovens volledig en zonder risico voor de gemeenschap uit het milieu verdwijnen. Beoogd wordt de ovens te plaatsen op strategische locaties.

Ook het baggeren van de Surinamerivier kwam aan de orde tijdens deze persconferentie. Voor de economie is deze baggerorganisatie belangrijk. Door de vaargeul geschikter te maken voor schepen met een grotere diepgang, zal met name de productiesector beter en sneller gefaciliteerd worden.

De inkomsten uit de mijnbouwsector zijn aanzienlijk verhoogd. Staatsolie heeft intussen haar schulden bij de Staat Suriname aangezuiverd en is nu weer een toonaangevend bedrijf.

Verder behandelde het staatshoofd knelpunten in de bevolkingsvisserij. In het bijzonder besprak de president de perikelen rond loonuitkeringen van diverse categorieën landsdienaren en groepen die daartoe gerekend worden.

Om de beveiliging van burgers van onze samenleving te waarborgen is het Safe City Project opgeleverd en in werking gesteld. Ook in de districten zullen zulke beveiligingsprojecten worden opgezet.(GFC)

Delen:

Meer nieuws

Visrokerij Commewijne dit jaar in gebruik

Directeur Deepak Jairam van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) heeft zich afgelopen week omstandig laten informeren over de vorderingen van de verbouwingswerkzaamheden van de visrokerij…

Delen:

Minister Parmessar op FAO-topconferentie in Rome

Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) vertoeft momenteel in Rome-Italië voor het bijwonen van een topconferentie van de wereld voedselorganisatie Food and…

Delen:

Ontwikkelingsvisie voor Tapanahony in de maak

Het districtscommissariaat van Sipaliwini (bestuursressort Tapanahony) en stichting OSAEDA zullen in een samenwerkingsverband een visie uitwerken om het Tapanahony-gebied in ontwikkeling te brengen. Delen:

Delen:

Regeringsdelegatie bezoekt backtrack Nickerie

Een delegatie van ministers en vertegenwoordigers van enkele ministeries en diensten binnen de overheid brachten een oriëntatiebezoek aan de backtrack in Nickerie. Delen:

Delen:

Dikan bezoekt Centrale Markt

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling heeft vrijdagmiddag samen met districtscommissaris (dc) Mike Nerkust een bezoek gebracht aan de Centrale Markt. Delen:

Delen:

1 juli-zwemmarathon in aantocht

De Surinaamse Zwembond (SZB) houdt de 44ste editie van de 18 km lange Open Waterwedstrijd in de Surinamerivier. Delen:

Delen:

Nickeriaanse polders krijgen hulpapotheken

Om de burgers van de westelijke- en oostelijke polders in Nickerie, die medicijnen moeten afnemen, tegemoet te komen is de regering Bouterse-Adhin voornemens apotheken op…

Delen:

Chotkan wil integrale aanpak infrastructuur

De technische afdelingen van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) starten binnenkort naast de reguliere werkzaamheden, met een integrale aanpak van infrastructuur…

Delen:

Bromfietser doodgereden

De 47-jarige bromfietser, Guillano Biswane, is na een aanrijding overleden. Delen:

Delen:

Minister Elias verwelkomt 50 Cubaanse artsen

Minister Antoine Elias van Volksgezondheid en zijn collega van het ministerie van Buitenlandse Zaken, Yldiz Pollack-Beighle, hebben samen met de ambassadeur van Cuba, Manuel Javier…

Delen:

Algemene richtlijnen voor halalvoedsel vastgesteld

Het Surinaams Standaarden Bureau (SSB) heeft als verantwoordelijke voor standaarden in Suriname met trots de Nationale Standaard “Algemene Richtlijnen voor Halalvoedsel” afgekondigd op 18 juni….

Delen:
Scroll Up