President Bouterse beëdigt rechters

President Desiré Bouterse heeft woensdag een lid en zes plaatsvervangend leden van het Hof van Justitie van Suriname beëdigd.

“U bent vandaag hier als resultaat van continue evaluatie op persoonlijke en professionele ontwikkeling, die voor benoembaarheid in deze functie gesteld worden”, aldus president Bouterse.

Hij zei dat de invulling van rechtsprekende posities geen eenvoudige zaak is. In de Surinaamse rechtsstaat is het van belang dat de burger zijn of haar rechtsgevoel optimaal kan bevredigen. “Door het bestaande tekort aan rechters kunnen rechtszoekenden nog steeds niet “op tijd” aan hun beurt.”

President Bouterse zegt dat met deze beëdiging het Hof van Justitie, het instituut dat symbool staat voor rechtszekerheid, een aanvulling van haar leden aantal krijgt. Hetgeen zich moet vertalen in een vlotte voortgang van de rechtsspraak.

“Met uw beëdiging tot lid van het Hof van Justitie geeft de regering blijk van het verder inhoud geven aan de rechtstaat, waarbinnen een goed functionerende rechterlijke organisatie past”.

Verder zegt de president dat een goed- en onafhankelijk functionerende rechterlijke macht een garantie is voor sociaal maatschappelijke stabiliteit.

Meer nieuws

45 rijbewijzen ingevorderd door MSD

De Motor Surveillancedienst (MSD) heeft in de periode zondag 3 februari tot en met zaterdag 9 februari 370 verkeersdeelnemers bekeurd, waarbij 45 rijbewijzen van hardrijders…

First lady doneert weer

“Het geeft ons meer motivatie om harder te werken voor hetgeen wij gaan doen in Amerika”, zegt Donovan Dongo na een donatie van first lady…

QuikScan douane aanleiding CLAD-onderzoek

Op basis van recente ontwikkelingen bij de douanedienst heeft de minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad, in december 2018 een QuickScan laten uitvoeren door een speciaal…

WTO-delegatie bezoekt Suriname

Vanwege de World Trade Organisation (WTO) Trade Policy Review (TPR) heeft een team van deskundigen van het WTO-secretariaat een werkbezoek gebracht aan Suriname.

Arbeid stimuleert klein-ondernemerschap

Volgens de taakstelling van het ministerie van Arbeid is het stimuleren van klein-ondernemerschap een van de manieren om in te spelen op de vraag naar…

Agressieve echtgenoot opgesloten

De 33-jarige Faizel R. is op donderdag 7 februari door de politie van Livorno ingesloten voor bedreiging van zijn echtgenote.

‘Racisme is een Amerikaans probleem’

Redactie GFC Nieuws — “Ja, president Donald Trump is een racist, daar bestaat geen twijfel over. Maar zoals we hebben gezien, gedragen ook Democraten zich…

Scroll Up