Politiemannen in kuststadje Mexico voortaan op patrouille gewapend met een katapult

Een Mexicaans gouverneur heeft een drastische maatregel genomen nadat amper 30 van de 130 agenten van het politiekorps van het kuststadje Alvarado geslaagd waren voor hun verplichte schiettest. Zij moeten voortaan op patrouille gewapend met een katapult. Hun vuurwapens blijven achter slot en grendel.

De beslissing van gouverneur Miguel Ángel Yunes Linares wordt door de burgemeester en de agenten allerminst op gejuich onthaald. Criminele bendes krijgen nu helemaal vrij spel, oordelen ze.

Bogar Ruiz Rosas, de burgemeester van het stadje met met meer dan 22.000 inwoners aan de Atlantische Oceaan, hield een opmerkelijke protestactie tegen de beslissing. Voor het oog van de tv-camera’s overhandigde hij eind juni symbolisch de katapulten aan zijn politiemannen. De lage slaagcijfers zijn volgens de burgervader te wijten aan het hoge aantal jonge nieuwelingen die recent het politiekorps kwamen vervoegen. De maatregel is volgens Ruiz Rosas een politieke afrekening.

Gouverneur Yunes Linares lijkt niet onder de indruk. Hij liet een officieel communiqué verspreiden waarin de agenten wordt herhaald nooit ongewapend te patrouilleren. Tussen de regels door wil hij daarmee zeggen dat ze wel degelijk hun niet alledaagse wapen zullen moeten gebruiken.

Meer bizar nieuws

Voetbalclub liegt over dood speler

De Leinster Senior Football League davert op zijn grondvesten. De Ierse regionale voetbalcompetitie heeft te maken gehad met een vals sterfgeval. Ballybrack FC, een van…

Japanse man (35) trouwt met hologram

De moeder van Akihiko Kondo weigerde naar zijn bruiloft in de Japanse hoofdstad Tokio te komen, maar haar 35-jarige zoon liet zich daardoor niet weerhouden….

Non wordt pornoster

Acht jaar zat ze in het klooster, de 28-jarige Yudi Pineda. Toen besloot de Colombiaanse het over een heel andere boeg te gooien. Ze zei…

Man (69) wil officieel 20 jaar jonger worden

Emile Ratelband lijdt naar eigen zeggen onder zijn officiële leeftijd. Daarom vroeg de Nederlandse positiviteitsgoeroe vandaag officieel aan de rechter om hem twintig jaar jonger…

Scroll Up