Politiek analist: Nederlandse media moeten obsessie met Bouterse loslaten

ashwin adhin en bouterse

Aan het woord is een politiek analist, die geen blad voor de mond neemt over de manier waarop de Nederlandse media de Surinaamse ex-president Desi Bouterse blijven belichten.

Na zijn overlijden lijkt de sensatiezucht alleen maar groter geworden.

Vaste GFC Nieuws-analist Soeroechomento stelt: “Het is ongezond en walgelijk hoe men in Nederland nu plotseling allerlei complottheorieën uit de kast haalt, vaak zonder enige onderbouwing of respect voor Suriname.”

Volgens Soeroechomento buitelen journalisten over elkaar heen met beweringen over waar Bouterse zich zou hebben schuilgehouden, terwijl hij al ruim een jaar voortvluchtig was.

“Als deze informatie al die tijd bekend was, waarom werd er dan niets mee gedaan? Waarom nu pas, na zijn dood, deze stroom van sprookjes en verzinsels? Dit toont aan dat het de Nederlandse media niet om waarheid of feiten gaat, maar om het creëren van sensatie.”

Soeroechomento wijst erop dat deze berichtgeving niet alleen schadelijk is voor de beeldvorming over Suriname, maar ook de sociale verhoudingen daar verstoort.

“De samenleving wordt belast met verhalen die verdeeldheid zaaien en niets bijdragen aan de verwerking van het verleden.”

Hij roept de Nederlandse media op om hun blik te verbreden.

“Er zijn talloze crises in de wereld die aandacht verdienen: oorlogen, mensenrechtenschendingen, miljoenen mensen die onderdrukt worden. Het is tijd dat men de obsessie met Bouterse en Suriname loslaat en zich richt op zaken die echt een verschil maken.”