Politie krijgt woedende demonstranten rustig door helmen af te doen

Een opmerkelijk en hartverwarmend moment tijdens de veldslagen tussen politie en demonstranten in Frankrijk: oproerpolitie in vol ornaat en protesterenden die kort daarvoor nog met allerlei projectielen gooiden, stonden op amper twee meters van elkaar toen de agenten hun beschermende helmen afdeden.

Enkele uren eerder had zich een grote groep boze demonstranten verzameld bij het stadhuis van de stad Pau. Een gewelddadig deel van de menigte zou naar verluidt van plan zijn om in te breken in het gebouw, waar op dat moment een gemeenteraadsvergadering aan de gang was.

De gespannen situatie leidde tot een korte botsing tussen de demonstranten en de politie, die toen koos voor een vreedzame manier om de zaak op te lossen. De commandant van de politie-eenheid beval zijn troepen hun helmen te verwijderen.

De protestgroep reageerde hierop met applaus en hief spontaan de Marseillaise aan, het volkslied van de republiek.

Volgens lokale media ging hierop de menigte rustig uit elkaar. De vrede was echter niet van lange duur: maandag kwam het opnieuw tot een treffen met middelbare scholieren.

Sommigen leggen de reactie van de politie uit als een steunbetuiging aan de protestbeweging. Volgens anderen was het echter slechts een poging om de menigte tot rust te brengen.

Foto: Wikipedia

Meer nieuws

STEAMIT fair op Powaka

STEAM-IT, een projectteam van de Suriname America Alumni Associatie, SAAA, zal op vrijdag 22 februari een mini-fair houden op de Sint Wilhelmus School te Powaka…

AZP heeft nu een Ontslagruimte

Vaker is het gebleken dat opgenomen patiënten die door de specialist zijn ontslagen, vele uren later door hun begeleiders worden opgehaald.

Aanpak weg naar Langa-Uku

De weg naar het dorp Langa-Uku zal donderdag worden aangepakt door het ministerie van OWT&C in samenwerking met het districtscommissariaat Marowijne – Zuidwest.

Vuurwapengevaarlijke verdachte aangehouden

De vuurwapengevaarlijke Machecho V. is op zaterdag 16 februari door het Arrestatie Team aangehouden en overgedragen aan de collega’s van de afdeling Kapitale Delicten.

Vereniging benadrukt koersstabiliteit

De vereniging van cambiohouders wenst naar aanleiding van de thans ontstane situatie op het koersenfront te benadrukken dat onze totale economie en iedere burger gebaat…

45 rijbewijzen ingevorderd door MSD

De Motor Surveillancedienst (MSD) heeft in de periode zondag 3 februari tot en met zaterdag 9 februari 370 verkeersdeelnemers bekeurd, waarbij 45 rijbewijzen van hardrijders…

First lady doneert weer

“Het geeft ons meer motivatie om harder te werken voor hetgeen wij gaan doen in Amerika”, zegt Donovan Dongo na een donatie van first lady…

Scroll Up