Politie introduceert nieuwe maatregelen

Het Korps Politie Suriname (KPS) heeft dit jaar enkele nieuwe maatregelen geïntroduceerd om onder meer de orde en rust in de samenleving te vergroten. Een van de zaken om de gemeenschap tegemoet te komen is de introductie van het whatsapp-nummer 8744580 van de digitale recherche.

Op dit nummer kan de samenleving video en fotomateriaal van strafbare feiten delen met de politie, waardoor snel en effectief kan worden opgetreden.

Voor het verder verhogen van de orde in de binnenstad is de politie van Regio Paramaribo begonnen met het beboeten van foutparkeerders. De maatregel is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat automobilisten dusdanig parkeren, waardoor het overige verkeer geen belemmering of hinder ondervindt.

Zij die zich niet storen aan de maatregel riskeren wegslepen van hun voertuig en een geldboete. Dit geldt ook voor bromfietsers, aldus majoor Letitia Pinas van de afdeling Public Relations van het KPS aan het NII.

Ook in dit jaar staat criminaliteitsbestrijding centraal bij de werkzaamheden van het korps, zodat de gemeenschap zich steeds veilig voelt, zegt majoor Pinas. Een van de zaken waarmee de politie en wel de afdeling Automatische Nummerregistratie Systeem druk bezig is, is erop toezien dat de verkeersvonnissen worden uitgevoerd.

Per 15 december 2018, is een nieuwe methode ingevoerd welke inhoudt dat ook controle uitgevoerd wordt op de Johan Adolf Pengel Luchthaven. Zij die hun boete nog niet hebben voldaan kunnen die aldaar afhandelen. Enkele vertrekkende passagiers zijn reeds met deze maatregelen geconfronteerd en hebben in nasleep hiervan keurig hun boeten betaald, laat majoor Pinas weten.

De majoor ging ook in op de veiligheidskwestie in december 2018. Volgens haar is de feestperiode door de verhoogde surveillance zonder al te veel calamiteiten verlopen.(GFC)

Delen:

Meer nieuws

Algemene richtlijnen voor halalvoedsel vastgesteld

Het Surinaams Standaarden Bureau (SSB) heeft als verantwoordelijke voor standaarden in Suriname met trots de Nationale Standaard “Algemene Richtlijnen voor Halalvoedsel” afgekondigd op 18 juni….

Delen:

CBB onderzoekt onbestelde oproepingskaarten

Het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) verricht landelijk veldonderzoek naar het juiste adres van burgers die hun oproepingskaarten niet in ontvangst hebben genomen, bij de…

Delen:

Man door het lint in vliegtuig

Turkish Airlines-passagiers op een vlucht naar Sudan beleefden angstige momenten toen een man vrijdag door het lint ging en crew en reizigers aanviel. Delen:

Delen:

Hirasinghstraat wordt verbreed en geasfalteerd

Het Aannemingsbedrijf Tjongalanga Suriname is in opdracht van het ministerie van Openbare Werken Transport en Communicatie (OW &C) bezig met de asfalteringswerkzaamheden aan de Hirasinghstraat….

Delen:

17 personen gehuldigd door CUS en OHM

Stichting Organisatie Hindoe Media heeft zondag tijdens een Vaderdagfeest in samenwerking met de Culturele Unie Suriname in verband met de herdenking van 146 jaar Hindoestaanse…

Delen:

Dronken bestuurder rijdt fietser dood

De 63-jarige fietser, Marlene Biharie, werd vanmorgen omstreeks 04.40 uur door een dronken autobestuurder doodgereden aan de Tourtonnelaan. Delen:

Delen:

Watersleuven Uitkijkpolder gerepareerd

Medewerkers van het onderdirectoraat Landbouw van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij hebben de afgelopen dagen diverse zandwegen te Uitkijkpolder in het district Saramacca…

Delen:

200 betaalbare woningen voor Coronie

Tijdens de massameeting van de Nationale Democratische Partij (NDP) in Coronie zondag gaf voorzitter Desi Bouterse een uiteenzetting over de woningbouwprojecten van de regering. Delen:

Delen:

Chotkan bezoekt OWT&C Coronie

De minister van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C), Vijay Chotkan, bracht afgelopen weekend een bezoek aan het personeel van de OWT&C Coronie. Delen:

Delen:

Ingezonden| Suriname kan nog welvarend worden

De Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (ABOP) weet dat Suriname nog steeds rijk en welvarend kan worden, als de leidinggevenden ophouden om elk probleem als een…

Delen:
Scroll Up