Politie introduceert nieuwe maatregelen

Het Korps Politie Suriname (KPS) heeft dit jaar enkele nieuwe maatregelen geïntroduceerd om onder meer de orde en rust in de samenleving te vergroten. Een van de zaken om de gemeenschap tegemoet te komen is de introductie van het whatsapp-nummer 8744580 van de digitale recherche.

Op dit nummer kan de samenleving video en fotomateriaal van strafbare feiten delen met de politie, waardoor snel en effectief kan worden opgetreden.

Voor het verder verhogen van de orde in de binnenstad is de politie van Regio Paramaribo begonnen met het beboeten van foutparkeerders. De maatregel is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat automobilisten dusdanig parkeren, waardoor het overige verkeer geen belemmering of hinder ondervindt.

Zij die zich niet storen aan de maatregel riskeren wegslepen van hun voertuig en een geldboete. Dit geldt ook voor bromfietsers, aldus majoor Letitia Pinas van de afdeling Public Relations van het KPS aan het NII.

Ook in dit jaar staat criminaliteitsbestrijding centraal bij de werkzaamheden van het korps, zodat de gemeenschap zich steeds veilig voelt, zegt majoor Pinas. Een van de zaken waarmee de politie en wel de afdeling Automatische Nummerregistratie Systeem druk bezig is, is erop toezien dat de verkeersvonnissen worden uitgevoerd.

Per 15 december 2018, is een nieuwe methode ingevoerd welke inhoudt dat ook controle uitgevoerd wordt op de Johan Adolf Pengel Luchthaven. Zij die hun boete nog niet hebben voldaan kunnen die aldaar afhandelen. Enkele vertrekkende passagiers zijn reeds met deze maatregelen geconfronteerd en hebben in nasleep hiervan keurig hun boeten betaald, laat majoor Pinas weten.

De majoor ging ook in op de veiligheidskwestie in december 2018. Volgens haar is de feestperiode door de verhoogde surveillance zonder al te veel calamiteiten verlopen.(GFC)

Delen:

Meer nieuws

VS erkent illegale annexatie Golanhoogte

Redactie GFC Nieuws — Donald Trump erkent de permanente Israëlische annexatie van de betwiste Golanhoogte, meldt de Washington Post. Hij zei donderdag dat het gebied…

Delen:

Aanpak infrastructuur Regio-West Nickerie

De afdeling Regio-West van het onderdirectoraat Landbouw van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) is bezig de dichtbegroeide natte infrastructuur in het district…

Delen:

Wegafsluiting vanwege viering van Holi Pagwa

Vanwege de viering van Holi Pagwa op donderdag 21 maart op het Onafhankelijkheidsplein, zullen vanaf 14.00 tot en met 04.00 uur verkeersmaatregelen worden getroffen. Delen:

Delen:

NPS: het goede overwint altijd

De Nationale Partij Suriname (NPS) kan zich terugvinden in de vrede en eenheidsgedachte van Phagwa waarbij er geen onderscheid gemaakt wordt tussen personen wanneer zij…

Delen:

Handboek voor Early Childhood Development

Het ministerie van Volksgezondheid heeft in samenwerking met de United Nations International Children’s Emergency (Unicef) en de Caribbean Development Bank een 2-daagse workshop georganiseerd om…

Delen:

Kinderen Parelhuis trots op nieuw vervoer

Parelhuis ontvangt een Noah-bus van Stinafo, zodat zij ‘hun’ kinderen verantwoord en comfortabel naar school en hun andere activiteiten kunnen vervoeren. Delen:

Delen:

Ressortraden Para nu voltallig

De afgelopen week is voorzien in de ontstane vacature van vijf ressortraadsleden (rr-leden) van vier ressortraden (rr) in het district Para. Delen:

Delen:

HVB installeert onderafdeling te Nieuwe Grond

Met de installatie van de onderafdeling De Nieuwe Grond afgelopen zaterdag in haar partijcentrum te Hannaslust, heeft de Hervormings en Vernieuwingsbeweging (HVB) haar structuren in…

Delen:

VHP solidair met inwoners Utrecht

De VHP spreekt haar solidariteit uit met de inwoners van Nederland, in het bijzonder in Utrecht, die zijn opgeschrikt door de aanslag van maandagochtend, waarbij…

Delen:

OWT&C, RO en Defensie pakken wegen Marowijne aan

De ministeries van Openbare Werken Transport en Communicatie (OWT&C), Regionale Ontwikkeling (RO) en Defensie voeren verschillende rehabilitatiewerkzaamheden uit in Marowijne. Delen:

Delen:

Man verkoopt nep goud aan klant

De 33-jarige Gregory W. is door de politie van het ressort Centrum ingesloten voor oplichting van een vrouw. Delen:

Delen:
Scroll Up