Politie houdt reddende engel voor crimineel en schiet hem dood

Een beveiliger redde de levens van de bezoekers van een bar in Chicago door de dader van een schietpartij te ontwapenen. Enkele ogenblikken later werd de veiligheidsman door politieagenten doodgeschoten, omdat zij hem voor een crimineel hielden.

De eigenaar van een kroeg in de Amerikaanse stad Robbins (Illinois) vroeg zondagochtend omstreeks 4 uur een groep dronken mannen de bar te verlaten.

Een van de mannen keerde terug en opende het vuur op de aanwezigen. De beveiliging schoot terug, security guard Jemel Roberson ontwapende de schutter en hield hem onder schot, in afwachting van de politie.

Toen de agenten zagen dat Roberson zijn wapen op de ontwapende schutter gericht hield, schoten zij hem onmiddellijk dood, ondanks het feit dat omstanders riepen dat hij beveiliger was: “Zij zagen een zwarte man met een wapen, en vermoordden hem in feite” vertelde een ooggetuige.

Roberson beschikte over een geldige vergunning voor het dragen van een vuurwapen, zoals vereist in de staat Illinois. Hij was door zijn kleding ook duidelijk herkenbaar als beveiliger.

De politie onderzoekt de schietpartij maar de nabestaanden van Roberson hebben daar weinig vertrouwen in. Ook de Better Government Association merkt op dat in dit soort gevallen nog nooit een agent is vervolgd; de organisatie heeft er moeite mee dat de politie haar functioneren zelf mag onderzoeken.

De Washington Post concludeerde na onderzoek dat de Amerikaanse politie het hoogste aantal dodelijke schietpartijen ter wereld op haar naam heeft en dat geen enkel land daarbij in de buurt komt.

Uit gegevens van de FBI blijkt dat zwarte Amerikanen slechts 13 procent van de bevolking uitmaken, maar dat 31 procent van de slachtoffers van politiegeweld zwart is.

Delen:

Meer nieuws

SPWE maakt doorstart

De Stichting Productieve Werkeenheden (SPWE) heeft een doorstart gemaakt met de launch van haar geplande kosteloze softskills trainingen voor dit jaar. Delen:

Delen:

Lijk man aangespoeld te Livorno

De politie van Livorno kreeg woensdagmiddag een melding binnen dat het lijk van een man, vermoedelijk van Hindoestaanse komaf, op een bepaalde locatie in de…

Delen:

Postverzender en verstrekkers ingesloten

Rechercheurs van de Narcoticabrigade hebben de 33-jarige Guirmo J., de 34-jarige Clarence K. en de 27-jarige Mitchel K. opgespoord en aangehouden. Delen:

Delen:

De leerling overtreft de meester

INGEZONDEN- Allereerst wil ik beginnen met de stelling van George Clemenceau, Franse politicus,  n.l. :  “Een verrader is een politicus die zijn partij verlaat om…

Delen:

Drugsvervoerder onderweg naar Frans-Guyana gepakt

Het Arrestatie Team heeft dinsdag in samenwerking met het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) de 27-jarige drugsverdachte Oerifride S. aangehouden met een hoeveelheid drugs en overgedragen…

Delen:

First lady bezoekt Gakaba en Langa Tabiki

Een delegatie bestaande uit onder andere First lady Ingrid Bouterse-Waldring, de minister van Volksgezondheid, Antoine Elias en de directeur van de Stichting Staatsziekenfonds (SZF), Rick…

Delen:

Regering sterk gefocust op export

Het ministerie van Handel Industrie en Toerisme (HI&T) is bezig de standaarden te ontwikkelen met het standaardenbureau om te voldoen aan internationale standaarden die nodig…

Delen:

OHM bezoekt vicepresident Adhin

De vorige week heeft Stichting Organisatie Hindoe Media (OHM) een bezoek gebracht aan vicepresident (vp) Ashwin Adhin. Delen:

Delen:

Change Managementtraining HRM gestart op Biza

Op het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) heeft de kick-off plaatsgevonden van de Change Managementtraining voor institutionele versterking van Human Resource Management (HRM) agenten. Delen:

Delen:
Scroll Up