Politie houdt reddende engel voor crimineel en schiet hem dood

Een beveiliger redde de levens van de bezoekers van een bar in Chicago door de dader van een schietpartij te ontwapenen. Enkele ogenblikken later werd de veiligheidsman door politieagenten doodgeschoten, omdat zij hem voor een crimineel hielden.

De eigenaar van een kroeg in de Amerikaanse stad Robbins (Illinois) vroeg zondagochtend omstreeks 4 uur een groep dronken mannen de bar te verlaten.

Een van de mannen keerde terug en opende het vuur op de aanwezigen. De beveiliging schoot terug, security guard Jemel Roberson ontwapende de schutter en hield hem onder schot, in afwachting van de politie.

Toen de agenten zagen dat Roberson zijn wapen op de ontwapende schutter gericht hield, schoten zij hem onmiddellijk dood, ondanks het feit dat omstanders riepen dat hij beveiliger was: “Zij zagen een zwarte man met een wapen, en vermoordden hem in feite” vertelde een ooggetuige.

Roberson beschikte over een geldige vergunning voor het dragen van een vuurwapen, zoals vereist in de staat Illinois. Hij was door zijn kleding ook duidelijk herkenbaar als beveiliger.

De politie onderzoekt de schietpartij maar de nabestaanden van Roberson hebben daar weinig vertrouwen in. Ook de Better Government Association merkt op dat in dit soort gevallen nog nooit een agent is vervolgd; de organisatie heeft er moeite mee dat de politie haar functioneren zelf mag onderzoeken.

De Washington Post concludeerde na onderzoek dat de Amerikaanse politie het hoogste aantal dodelijke schietpartijen ter wereld op haar naam heeft en dat geen enkel land daarbij in de buurt komt.

Uit gegevens van de FBI blijkt dat zwarte Amerikanen slechts 13 procent van de bevolking uitmaken, maar dat 31 procent van de slachtoffers van politiegeweld zwart is.

Meer nieuws

STEAMIT fair op Powaka

STEAM-IT, een projectteam van de Suriname America Alumni Associatie, SAAA, zal op vrijdag 22 februari een mini-fair houden op de Sint Wilhelmus School te Powaka…

AZP heeft nu een Ontslagruimte

Vaker is het gebleken dat opgenomen patiënten die door de specialist zijn ontslagen, vele uren later door hun begeleiders worden opgehaald.

Aanpak weg naar Langa-Uku

De weg naar het dorp Langa-Uku zal donderdag worden aangepakt door het ministerie van OWT&C in samenwerking met het districtscommissariaat Marowijne – Zuidwest.

Vuurwapengevaarlijke verdachte aangehouden

De vuurwapengevaarlijke Machecho V. is op zaterdag 16 februari door het Arrestatie Team aangehouden en overgedragen aan de collega’s van de afdeling Kapitale Delicten.

Vereniging benadrukt koersstabiliteit

De vereniging van cambiohouders wenst naar aanleiding van de thans ontstane situatie op het koersenfront te benadrukken dat onze totale economie en iedere burger gebaat…

45 rijbewijzen ingevorderd door MSD

De Motor Surveillancedienst (MSD) heeft in de periode zondag 3 februari tot en met zaterdag 9 februari 370 verkeersdeelnemers bekeurd, waarbij 45 rijbewijzen van hardrijders…

First lady doneert weer

“Het geeft ons meer motivatie om harder te werken voor hetgeen wij gaan doen in Amerika”, zegt Donovan Dongo na een donatie van first lady…

Scroll Up