Pleidooi voor abstinentie: elk glaasje wijn potentieel gevaar

Zelfs een occasioneel glaasje wijn kan schadelijk zijn voor de gezondheid. Dat is de conclusie van een grootschalig en gedetailleerde studie naar de gevolgen van alcoholconsumptie. De auteurs pleiten voor volledige onthouding als enige juiste gezondheidsadvies.

De studie die vandaag werd gepubliceerd in het medisch tijdschrift The Lancet, werd uitgevoerd door het Institute of Health Metrics and Evaluation (IHME) in Seattle in de VS.

Ze onderzochten de effecten van alcohol in 195 landen tussen 1990 en 2016. Ze gebruikten de data uit 694 studies om na te gaan hoe frequent er werd gedronken en de data uit 592 studies over 28 miljoen mensen om de risico’s vast te stellen.

Meer nieuws

Training ‘Trauma herkenning’

Traumatisering bij kwetsbare mensen (kinderen, jongeren, mensen met een verstandelijke beperking) komt helaas vaak voor. De gevolgen zijn vaak blijvend, ze zijn ernstig en ze…

Kind in autostoel vliegt uit auto

Een geschokte automobilist in de Amerikaanse stad Mankato (Minnesota) zag hoe een kindje in een autostoeltje uit een auto werd geslingerd.

Gebedsdag voor Coronie

Op zaterdag 12 januari is er een gebedsdag georganiseerd door de verschillende christelijke kerken in samenwerking met het commissariaat in de multifunctionele te Coronie.

Man opgesloten voor mishandeling collega

De 41-jarige Dilawar H. werd op woensdag 9 januari door de politie van het ressort Lelydorp opgespoord, aangehouden en in verzekering gesteld voor mishandeling van…

Voorlichting SEH werpt vruchten af

De Spoedeisende Hulp (SEH) die bestemd is voor de opvang van acute aandoeningen of verwondingen, heeft het afgelopen jaar minder aanmeldingen geregistreerd dan het vorig…

Scroll Up