Plannen voor Medisch Centrum Poki Gron in voorbereiding

Met het oog op de plannen om een medisch centrum op te zetten in Poki Gron in het district Sipaliwini, bracht een delegatie onder leiding van Mariska van Heijdoorn een bezoek aan ons land. De missie, bestaande uit onder andere de projectmanager Hans Breevink, architect Marc Holvoet en landmeter Vincent Bloem, arriveerde op woensdag 12 september 2018.

Op donderdag 13 september legde de delegatie, in aanwezigheid van de minister van Volksgezondheid, Entoine Elias, een oriëntatie bezoek af aan het gebied. De minister informeerde tijdens zijn korte toespraak de aanwezigen, onder wie de waarnemend districtscommissaris (dc) Yvonne Pinas en David Jeroe, kapitein van Poki Gron, over de plannen met betrekking tot het op te zetten van een medisch centrum.

Mariska van Heijdoorn vertelde in het kort hoe het plan is ontstaan om over te gaan tot de bouw van het Medisch Centrum. Centraal staat dat de westerse geneeskunde in het nieuw medisch centrum gecombineerd zal worden met de traditionele geneeswijzen van de bewoners aldaar.

Na de een korte vragenronde begaf de delegatie, onder leiding van dc Pinas, zich naar de plek waar het centrum opgezet zal worden, welke zich in de dichte nabijheid bevindt van het districtscommissariaat.

Meer nieuws

First lady doneert weer

“Het geeft ons meer motivatie om harder te werken voor hetgeen wij gaan doen in Amerika”, zegt Donovan Dongo na een donatie van first lady…

QuikScan douane aanleiding CLAD-onderzoek

Op basis van recente ontwikkelingen bij de douanedienst heeft de minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad, in december 2018 een QuickScan laten uitvoeren door een speciaal…

WTO-delegatie bezoekt Suriname

Vanwege de World Trade Organisation (WTO) Trade Policy Review (TPR) heeft een team van deskundigen van het WTO-secretariaat een werkbezoek gebracht aan Suriname.

Arbeid stimuleert klein-ondernemerschap

Volgens de taakstelling van het ministerie van Arbeid is het stimuleren van klein-ondernemerschap een van de manieren om in te spelen op de vraag naar…

Agressieve echtgenoot opgesloten

De 33-jarige Faizel R. is op donderdag 7 februari door de politie van Livorno ingesloten voor bedreiging van zijn echtgenote.

‘Racisme is een Amerikaans probleem’

Redactie GFC Nieuws — “Ja, president Donald Trump is een racist, daar bestaat geen twijfel over. Maar zoals we hebben gezien, gedragen ook Democraten zich…

Scroll Up