Planetoïde met eigen maan passeert aarde vanavond

Redactie GFC Nieuws — De aarde krijgt dit weekend bezoek uit de ruimte. Een enorme planetoïde zal zaterdagavond rakelings langs de aarde scheren. Hoewel hij heel dichtbij ons komt, is de kans voor een botsing klein: de ruimterots zal ons passeren op een kleine 5 miljoen kilometers.

Het is een flinke knaap, de 1999 KW4 van anderhalve kilometer breed. Hij is zo groot, dat hij zijn eigen maan heeft: de 1999 KW4 Beta, een jochie van 360 meter doorsnee.

“Het is waarschijnlijk een van de meest nabije binaire flybys in de recente geschiedenis”, vertelt planetarisch wetenschapper Vishnu Reddy in NBC News. “Dat maakt het een heel interessant doelwit.”

Houd uw telescoop op zaterdagavond om vijf over zeven Eastern Time gereed. Dan zullen 1999 KW4 en gezelschap het dichtste bij ons zijn. Het is dan 8 uur ’s avonds in Paramaribo, zondagochtend 1 uur in Amsterdam.

Zij zullen ons passeren met een snelheid van bijna 80.000 kilometer per uur, 22 kilometer per seconde. Dus niet knipperen met de ogen, anders mist u hem net en moet u wachten tot 2036 voor een herkansing.

Delen:

Meer nieuws

Concept uitleveringsverdrag Suriname en China

Een Surinaamse delegatie onder leiding van procureur-generaal (pg) Roy Baidjnath Panday en een delegatie vanuit China hebben gewerkt aan een concept uitleveringsverdrag voor beide landen….

Delen:

Ode aan Pim de la Parra

Pim de la Parra bracht met productiemaatschappij $corpio lef en bravoure in het Nederlandse filmbedrijf en werd miljonair met Blue Movie. Delen:

Delen:

Jeugdambassadeurs werken aan milieubewustwording

De United Nations Sustainable Development Goals (UN SDG) jeugdambassadeurs, Sivern Hammen en Charmaine Pansa, willen scholieren bewust maken van de gevolgen van milieuvervuiling. Delen:

Delen:

Nieuw-Aurora krijgt extra stembureau

Uit oriëntatie van de verkiezingswerkgroep Legger in het Boven-Suriname gebied, blijkt dat op Nieuw-Aurora er nog één stembureau moet komen. Delen:

Delen:

LVV werkt aan kadervorming binnen veeteelt

Een groep studenten van de Stichting Polytechnic College Suriname (PTC) van de studierichting Animal Production and Health Assistance (APHA) heeft een bezoek gebracht aan Nickerie….

Delen:

Dief gepakt in stadscentrum

Op 20 en 27 mei zijn onder meer gascilinders en een lichtmotor gestolen uit handelszaken op de Centrale – en Vreedzaam Markt aan de Waterkant….

Delen:

Informatieve dag BOG op scholen

Vrijdag hield het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) met Wereld Voedselveiligheidsdag in samenwerking met de Pan American Health Organization (PAHO) een informatieve dag voor de…

Delen:
Scroll Up