Plaatjes schieten van ongeluk brengt hulpverleners in gevaar, zegt Canadese brandweerman

Een brandweerchef in Canada dringt er bij weggebruikers op aan geen beelden te schieten van ongelukken terwijl zij langs een incident rijden. Zij brengen hiermee zichzelf, maar ook de hulpverleners in gevaar.

Chief Chad Costello van de Canadese stad Avondale verbaast zich over het aantal mobiele telefoons dat tevoorschijn komt wanneer mensen langs een ongeluk rijden: “Het is best ongelooflijk om te zien wat sommige chauffeurs doen wanneer ze een ongevalsscène passeren.”

“Het maakt de plek onveilig voor hulpverleners die op de plek van een ongeluk werken,” zei Costello. “Je kunt nooit je rug keren naar het verkeer dat van achter je komt of als het zich in de tegenovergestelde rijbaan bevindt.”

Je telefoon pakken om een plaatje te schieten van een ongeluk terwijl je langsrijdt, is het laatste waar je aan zou moeten denken, vindt de brandweerman.

Meer nieuws

STEAMIT fair op Powaka

STEAM-IT, een projectteam van de Suriname America Alumni Associatie, SAAA, zal op vrijdag 22 februari een mini-fair houden op de Sint Wilhelmus School te Powaka…

AZP heeft nu een Ontslagruimte

Vaker is het gebleken dat opgenomen patiënten die door de specialist zijn ontslagen, vele uren later door hun begeleiders worden opgehaald.

Aanpak weg naar Langa-Uku

De weg naar het dorp Langa-Uku zal donderdag worden aangepakt door het ministerie van OWT&C in samenwerking met het districtscommissariaat Marowijne – Zuidwest.

Vuurwapengevaarlijke verdachte aangehouden

De vuurwapengevaarlijke Machecho V. is op zaterdag 16 februari door het Arrestatie Team aangehouden en overgedragen aan de collega’s van de afdeling Kapitale Delicten.

Vereniging benadrukt koersstabiliteit

De vereniging van cambiohouders wenst naar aanleiding van de thans ontstane situatie op het koersenfront te benadrukken dat onze totale economie en iedere burger gebaat…

45 rijbewijzen ingevorderd door MSD

De Motor Surveillancedienst (MSD) heeft in de periode zondag 3 februari tot en met zaterdag 9 februari 370 verkeersdeelnemers bekeurd, waarbij 45 rijbewijzen van hardrijders…

First lady doneert weer

“Het geeft ons meer motivatie om harder te werken voor hetgeen wij gaan doen in Amerika”, zegt Donovan Dongo na een donatie van first lady…

Scroll Up