PL-toppers: samenbundeling en samenwerking hard nodig

Duizenden mensen hebben gisteren de feestvergadering van de Pertjajah Luhur (PL) in Nickerie bijgewoond.

Op het terrein waar het sociaal-cultureel sportcentrum moet verrijzen, hebben verschillende toppers van de partij een krachtige boodschap uitgestuurd. De rode draad was dat samenbundeling en samenwerking hard nodig zijn om de huidige regering in mei 2020 naar huis te ssturen.

Tot de sprekers behoorden naast PL-voorzitter Paul Somohardjo en partijraadsvoorzitter Hendrik Setrowidjojo ook Robert Soentik, Nasier Eskak, William Waidoe, Hansaraj ‘Buju’ Jagmohansingh, Andy Atmodimedjo, Wagirin Madsaleh, Bronto Somohardjo en Leakat Mahatwankhan, die recent tot de partij is toegetreden. Zij kaartten vrijwel allen het desastreus beleid van de regering aan, welke vandaag de dag heeft geleid tot verarming van het volk.

Aan de orde kwamen onder meer de slechte economische situatie in het land, het feit dat mensen niet vrijelijk over hun vreemde valuta kunnen beschikken, waarbij zij bij sommige banken slechts 500 USD per week van hun tegoeden mogen opnemen, alsook de steeds stijgende kosten van noodzakelijke goederen en diensten.

Diverse sprekers hebben ook een tipje van de sluier gelicht over de oplossingsmodellen die moeten leiden tot herstel van de economie, indien de PL regeermacht verwerft.

PL-voorzitter Somohardjo sprak er overigens zijn teleurstelling over uit dat politieke partijen, die tot vrienden gerekend werden, huis aan huis gaan om te vertellen dat de PL in Nickerie op sterven na dood zou zijn. Een dergelijke handeling is te verwachten van een politieke vijand, maar niet van een politieke vriend. De PL-voorman noemde specifiek leden van de VHP, die aan de PL-achterban geruchten verspreidt als zou de rood-witte partij haast niet meer bestaan.

De massale opkomst op de feestvergadering en de grote schare deelnemers die eerder op de middag hebben meegedaan aan de optocht vanuit de Henarbrug tot aan het PL-partijcentrum, bewijzen volgens Somohardjo duidelijk anders. Hij deed een beroep op alle oppositionele partijen om elkaar niet aan te vallen, maar juist te komen tot eenheid en samenbundeling.

Delen:

Meer nieuws

SPWE maakt doorstart

De Stichting Productieve Werkeenheden (SPWE) heeft een doorstart gemaakt met de launch van haar geplande kosteloze softskills trainingen voor dit jaar. Delen:

Delen:

Lijk man aangespoeld te Livorno

De politie van Livorno kreeg woensdagmiddag een melding binnen dat het lijk van een man, vermoedelijk van Hindoestaanse komaf, op een bepaalde locatie in de…

Delen:

Postverzender en verstrekkers ingesloten

Rechercheurs van de Narcoticabrigade hebben de 33-jarige Guirmo J., de 34-jarige Clarence K. en de 27-jarige Mitchel K. opgespoord en aangehouden. Delen:

Delen:

De leerling overtreft de meester

INGEZONDEN- Allereerst wil ik beginnen met de stelling van George Clemenceau, Franse politicus,  n.l. :  “Een verrader is een politicus die zijn partij verlaat om…

Delen:

Drugsvervoerder onderweg naar Frans-Guyana gepakt

Het Arrestatie Team heeft dinsdag in samenwerking met het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) de 27-jarige drugsverdachte Oerifride S. aangehouden met een hoeveelheid drugs en overgedragen…

Delen:

First lady bezoekt Gakaba en Langa Tabiki

Een delegatie bestaande uit onder andere First lady Ingrid Bouterse-Waldring, de minister van Volksgezondheid, Antoine Elias en de directeur van de Stichting Staatsziekenfonds (SZF), Rick…

Delen:

Regering sterk gefocust op export

Het ministerie van Handel Industrie en Toerisme (HI&T) is bezig de standaarden te ontwikkelen met het standaardenbureau om te voldoen aan internationale standaarden die nodig…

Delen:

OHM bezoekt vicepresident Adhin

De vorige week heeft Stichting Organisatie Hindoe Media (OHM) een bezoek gebracht aan vicepresident (vp) Ashwin Adhin. Delen:

Delen:

Change Managementtraining HRM gestart op Biza

Op het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) heeft de kick-off plaatsgevonden van de Change Managementtraining voor institutionele versterking van Human Resource Management (HRM) agenten. Delen:

Delen:
Scroll Up