PL op zoek naar goed ‘zaaidaad’ voor partij

De Pertjajah Luhur (PL) gaat de komende vier maanden op zoek naar goed ‘zaaizaad’ voor de partij.

Hiermee wordt bedoeld integere en capabele kandidaten op RR-, DR-, en DNA-niveau. “Deze zaadjes zullen worden geplant op de dag der kandidaatstelling. De vruchten plukken we op 25 mei 2019”, sprak PL-voorzitter Paul Somohardjo zaterdag tijdens een bijzonder goed bezochte instructievergadering op het Poerwodadi sportveld in Dessa, Lelydorp.

Geïnteresseerden mogen tot en met 31 oktober hun naam opgeven. De PL-voorzitter legde uit dat in eerste instantie voor elk district meer kandidaten zullen worden geïdentificeerd dan plekken beschikbaar zijn. Als voorbeeld noemde hij Wanica, waar zeven DNA-zetels beschikbaar zijn.

Op de jaardag van de partij op 5 december zullen echter niet zeven, maar veertien potentiele kandidaten worden bekend gemaakt. Die gaan zich maximaal moeten inzetten om te bewijzen dat zij integer, deskundig en werklustig zijn. Uit deze veertien personen worden uiteindelijk zeven geselecteerd die op de dag der kandidaatstelling zullen worden bekend gemaakt. Deze werkwijze zal gelden voor alle districten.

“We gaan ze observeren. Son no mus’ bron den en suma no mus’ fufur’ den. Alleen door hard te werken kunnen ze gekozen worden”, verklaarde Somohardjo. Hij deed een beroep op degenen, die uiteindelijk niet in aanmerking komen voor een kandidatuur, om de eenheid te blijven bewaren en te blijven werken aan een mooi Suriname. “We moeten niemand afstoten, maar elkaar blijven ondersteunen”, luidde zijn oproep.

De PL-voorzitter heeft aangekondigd de komende dagen in overleg te zullen treden met gelijkgestemde partijen. Hij noemde namen van onder anderen de Nieuwe Leeuw, de KTPI, de PDO en Nieuw Suriname.

Hun respectieve voorzitters, te weten Dharm Mungra van De Nieuwe Leeuw, Willy Soemita van de KTPI, Waldi Nain van de PDO en John Nasibdar van Nieuw Suriname, waren ook met een delegatie aanwezig op de structurenvergadering.

Bij die gelegenheid werden de eerste ressortbesturen van Wanica geïnstalleerd.

Delen:

Meer nieuws

Renovatie Nyun Combé begonnen

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft het startsein gegeven voor de renovatie van Nyun Combé aan de Kleine Saramaccastraat. Delen:

Delen:

Bromfietser zwaargewond na aanrijding

De 19-jarige bromfietser Aman A. raakte op 10 juni zwaargewond na een aanrijding op de kruising van de Indira Gandhi- en de Tawajariweg. Delen:

Delen:

Visrokerij Commewijne dit jaar in gebruik

Directeur Deepak Jairam van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) heeft zich afgelopen week omstandig laten informeren over de vorderingen van de verbouwingswerkzaamheden van de visrokerij…

Delen:

Minister Parmessar op FAO-topconferentie in Rome

Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) vertoeft momenteel in Rome-Italië voor het bijwonen van een topconferentie van de wereld voedselorganisatie Food and…

Delen:

Ontwikkelingsvisie voor Tapanahony in de maak

Het districtscommissariaat van Sipaliwini (bestuursressort Tapanahony) en stichting OSAEDA zullen in een samenwerkingsverband een visie uitwerken om het Tapanahony-gebied in ontwikkeling te brengen. Delen:

Delen:

Regeringsdelegatie bezoekt backtrack Nickerie

Een delegatie van ministers en vertegenwoordigers van enkele ministeries en diensten binnen de overheid brachten een oriëntatiebezoek aan de backtrack in Nickerie. Delen:

Delen:
Scroll Up