Personeel SBB vraagt om bemiddeling president Bouterse

“Het wanbeleid van Jerry A-Kum te SBB is de aanleiding voor ons, het personeel van de Stichting voor Bosbeheer en Bostoezicht (SBB) dat wij vragen om bemiddeling van president Bouterse. De situatie bij SBB is zo ernstig dat wij dagelijks met tegenzin naar het werk gaan. Sinds de benoeming van Jerry A-kum als algemeen directeur is de situatie weer net zo ernstig als toen Pear Jules algemeen directeur was”, schrijven enkele personeelsleden.

Hieronder de rest van het schrijven

“De directieleden die onder leiding van Pearl Jules hebben gewerkt waren uit hun functie gezet. Nu Jerry A-Kum algemeen directeur is, hebben die directieleden van toen weer de functie van directeur en onderdirecteur. Ook de mensen die waren ontslagen na het ontslag van Pearl Jules zijn weer werkzaam te SBB. Jerry A-Kum maakt geen beleid, maar volgt een beleid gemaakt door die directieleden die hebben gewerkt onder Pearl Jules.

De leiding bij SBB is ondertussen heel vaak gereshuffeld. Eerst Esajas, Ridley, en daarna de heer Zeeman. Wij, personeelsleden van SBB waren hoopvol gestemd dat er eindelijk een nieuwe wind zou waaien bij SBB met de heer A-Kum. Dit is helaas niet het geval en zijn diep teleurgesteld in hem.

Eerlijkheidshalve moeten wij wel aangeven dat wij onder leiding van Esajas prettig hebben gewerkt. Er waren toen geen problemen. Nu Jerry A-Kum directeur is, worden er allerlei maatregelen getroffen die de situatie bij SBB alleen maar verergeren.

Zo kregen twee boswachters ontslag die later door de arbeidsinspectie werd afgekeurd. Het ontslag was niet rechtsgeldig. Nu zijn de boswachters weer aan het werk. De goede medewerkers worden onterecht behandeld. Ze worden op een zeer denigrerende manier aangesproken. Juist de personen die verantwoordelijk zijn voor de ontstane situatie bij SBB worden gehandhaafd. Ook worden boswachters gedetacheerd zonder vooraf gemeld te worden tot ergernis van de boswachters die gezinnen hebben.

De onderdirecteur van de afdeling finance heeft een relatie met Jerry A-Kum waardoor er dingen gebeuren die het daglicht niet kunnen verdragen. 3 medewerkers (Geeta B., Meriam M, Eldridge B.) werden gemuteerd omdat ze de onderdirecteur van financien op haar fouten wees. Terwijl die 3 medewerkers ervoor hebben gezorgd dat de afdeling finance naar een hoger niveau werd getild.

De inkomsten uit de houtsector worden rechtstreeks gestort op de rekening van SBB. Wij hebben onze vraagtekens of het geld wel verantwoord wordt uitgegeven. Zo zijn er 14 nieuwe auto’s gekocht waaronder 12 nieuwe Isuzu D-max. Er is flink wat geld uitgegeven in verband met 20 jaar SBB. Een cook-out feest. En een feest te Bridge View. Ook de nieuwe camera’s in en rondom het gebouw.

Wanneer wij zien dat er flink wat geld wordt uitgegeven dan roept dat wel irritatie bij ons. Onze salarissen worden in SRD tegen koers waarde 3.35 uitbetaald. Wat nu allang achterhaald is. Nu zouden we het dubbele moeten ontvangen. Het personeel met een laag inkomen komt niet uit. Het personeel moet wel toekijken hoe de directie gigantische salarissen ontvangen.

Het uitgavenpatroon van Jerry A-Kum baart ons enorme zorgen gezien zijn track record. Hij was directeur van 2010-2014 van Residence Inn. Recent is dit bedrijf dat onder beheer was van SLM failliet verklaard. Van maart 2016 tot oktober 2017 was hij directeur van STS.

Recent is ook STS in juni 2018 failliet verklaard. Nu directeur van SBB sinds 31 mei 2018. We houden ons hart vast wat er gaat gebeuren met SBB. De inkomsten uit de houtsector zijn zeer goed. Indien SBB wordt geordend kan de staatsinkomsten worden verhoogd. De regering kan zeker in de huidige economische crisis van het land dat geld goed gebruiken.

De situatie bij SBB heeft nu zijn climax bereikt. Ondertussen heeft de bond al 3 Algemene Ledenvergaderingen gehouden. Bij al deze ledenvergaderingen heeft het personeel aangegeven geweigerd de wantoestanden verder bij SBB te accepteren. We hebben verschillende pogingen gedaan om verbetering te krijgen maar zonder succes.

Wij, het personeel van SBB doen aan u, president Bouterse het verzoek om als champion in vrede ook te zorgen voor vrede bij SBB. Wij staan open voor een gesprek. En hopen samen met u een oplossing te zoeken voor de problemen bij SBB”, aldus het personeel van SBB.

Delen:

Meer nieuws

Ressortraden Para nu voltallig

De afgelopen week is voorzien in de ontstane vacature van vijf ressortraadsleden (rr-leden) van vier ressortraden (rr) in het district Para. Delen:

Delen:

HVB installeert onderafdeling te Nieuwe Grond

Met de installatie van de onderafdeling De Nieuwe Grond afgelopen zaterdag in haar partijcentrum te Hannaslust, heeft de Hervormings en Vernieuwingsbeweging (HVB) haar structuren in…

Delen:

VHP solidair met inwoners Utrecht

De VHP spreekt haar solidariteit uit met de inwoners van Nederland, in het bijzonder in Utrecht, die zijn opgeschrikt door de aanslag van maandagochtend, waarbij…

Delen:

OWT&C, RO en Defensie pakken wegen Marowijne aan

De ministeries van Openbare Werken Transport en Communicatie (OWT&C), Regionale Ontwikkeling (RO) en Defensie voeren verschillende rehabilitatiewerkzaamheden uit in Marowijne. Delen:

Delen:

Man verkoopt nep goud aan klant

De 33-jarige Gregory W. is door de politie van het ressort Centrum ingesloten voor oplichting van een vrouw. Delen:

Delen:

Meer ondersteuning voor landbouwers opkomst

Het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij heeft afgelopen week onder leiding van de Chief Technical Advisor/project manager, Erick Zeballos van het project SAMAP en…

Delen:

Man bedreigt buren met de dood

De 27-jarige Orfeo D. is door de politie van Latour aangehouden en opgesloten voor het bedreigen van zijn buren met de dood. Delen:

Delen:

Platform importeurs voor overleg bij HI&T

Gelet op de ontwikkelingen, die een druk uitoefenen op het prijsniveau, heeft het platform van importeurs van levensmiddelen een gesprek gevoerd met minister Stephen Tsang…

Delen:

VHP: terroristische aanslag onaanvaardbaar

Heel vroeg in de ochtend van 15 maart zijn wij opgeschrikt door een terroristische aanslag op twee moskeeën in Nieuw Zeeland, waarbij tenminste 49 moskeegangers…

Delen:

VHP helpt familie Dors

Op 1 maart heeft het noodlot toegeslagen bij de familie Dors te Ingikondre in het district Coronie. Hun woning werd helemaal door brand verwoest. Delen:

Delen:

Launch e-ID Kaart en ingebruikname Printhouse

Onder grote publieke belangstelling vond vrijdagmorgen op het Centraal Bureau voor Burgerzaken aan de Kwattaweg de launch plaats van de Biometrische Identiteitskaart, e- ID kaart….

Delen:

Soft launch online marktplaats SUmarket

Met het lanceren van de online e-commerce platform voor Suriname, SUmarket, is er een digitale marktplaats ontstaan waar klanten ondernemingen makkelijk kunnen vinden of producten…

Delen:

Padieboeren Nickerie dienen petitie in

Padieboeren van Nickerie hebben vanmorgen een petitie bestemd voor president Desi Bouterse ingediend bij districtscommissaris Nisha Kurban. Delen:

Delen:
Scroll Up