Pengel bezoekt diverse afdelingen en diensten OWT&C

Minister Patrick Pengel van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) heeft een oriëntatiebezoek gebracht aan de diverse afdelingen en diensten van zijn ministerie. De minister begon zijn bezoek aan de Meteorologische Dienst Suriname en trok daarna met directie en staf naar de Waterloopkundige Dienst, de Auto Werkplaats, de Luchtvaartdienst en de Civil Aviation Authority Suriname (Casas).

Bij de Meteorologische Dienst heeft de minister met de deskundigen gesproken over wat er in de toekomst nog meer gedaan kan worden met de producten die de dienst ontwikkelt voor de totale samenleving. De dienst biedt volgens de bewindsman veel mogelijkheden in wetenschappelijke zin.

Over zijn oriëntatie bij de Autowerkplaats zegt de minister dat ook hier veel te verzetten is. Er is veel oud materiaal dat afgeschreven – of met een stukje inventiviteit ingezet kan worden om bijvoorbeeld andere zaken weer aan de praat te krijgen zodat de gemeenschap er voordelen aan heeft. De bewindsman vindt dat deze dienst ook veel mogelijkheden biedt en dat de capaciteit verder moet worden uitgebreid.

Bij de Luchtvaartautoriteiten is er van gedachten gewisseld over onderwerpen zoals begrotingstechnische zaken en regulatie issues. Er is volgens hem veel werk te doen, maar de bewindsman is bijzonder ingenomen met de inzet van de werkarmen.

Minister Pengel zegt trots te zijn dat Suriname de capaciteiten heeft om dit werk in de luchtvaartsector, dat zeer gespecialiseerd is, uit te voeren. Het ministerie van OWT&C zal samen met haar werkarmen op zoek gaan naar oplossingen voor de knelpunten die er zijn.(GFC)

Meer nieuws

Straatrover ingesloten

De 28-jarige Denzil M. is in verzekering gesteld door de politie van het ressort Latour voor beroving. Hij zou een man op straat hebben beroofd…

Zwedens Pu:rste bier komt uit het riool

Milieuactivisten zijn laaiend enthousiast, de echte bierliefhebber mogelijk wat minder, maar een Zweedse brouwerij is apetrots op hun bier, gemaakt uit rioolwater. Grondig gefilterd rioolwater,…

Districtscommissarissen dienen begroting in

Alle districtscommissarissen hebben conform artikel 54 van de Wet op Regionale Organen, hun districtsbegroting over het dienstjaar 2019 aangeboden aan minister Edgar Dikan van Regionale…

Scroll Up