Pelé: ‘Messi niet geweldig, kent maar één kunstje’

Messi is helemaal niet zo geweldig, en al helemaal niet zo’n geweldige voetballer als de beroemde Braziliaanse sterspeler Pelé. Zegt Edson Arantes do Nascimento.

De voormalige ster van Santos en Cosmos gaf zijn oordeel over verschillende spelers in een interview met Folha de São Paulo

Na drie operaties sukkelt hij nog steeds met zijn gezondheid en verdeelt hij zijn tijd tussen fysiotherapie, zijn familie en voetbal op tv: “God stuurde me de rekening voor 30 jaar voetbal,” grapt hij.

O Rei (de koning) noemt het “een kwestie van smaak” wanneer mensen Messi de beste speler aller tijden noemen: “Hoe kun je een vergelijking maken tussen iemand die goed kan koppen, met links schiet, met rechts schiet, en iemand anders die met maar één been schiet, maar één kunstje kent en niet kan koppen?”

“Om de vergelijking te kunnen maken, moet je iemand hebben die goed schiet met links, die goed schiet met rechts, en met kopballen scoort.”

Nee, er zijn veel betere: van de oude garde noemt hij Maradona, Beckenbauer, Cruyff – “Uitstekende spelers,” en van de jonkies vindt hij Neymar veel beter dan Mbappé, hoewel “iedereen in Europa meer over Mbappé spreekt.”

Meer nieuws

STEAMIT fair op Powaka

STEAM-IT, een projectteam van de Suriname America Alumni Associatie, SAAA, zal op vrijdag 22 februari een mini-fair houden op de Sint Wilhelmus School te Powaka…

AZP heeft nu een Ontslagruimte

Vaker is het gebleken dat opgenomen patiënten die door de specialist zijn ontslagen, vele uren later door hun begeleiders worden opgehaald.

Aanpak weg naar Langa-Uku

De weg naar het dorp Langa-Uku zal donderdag worden aangepakt door het ministerie van OWT&C in samenwerking met het districtscommissariaat Marowijne – Zuidwest.

Vuurwapengevaarlijke verdachte aangehouden

De vuurwapengevaarlijke Machecho V. is op zaterdag 16 februari door het Arrestatie Team aangehouden en overgedragen aan de collega’s van de afdeling Kapitale Delicten.

Vereniging benadrukt koersstabiliteit

De vereniging van cambiohouders wenst naar aanleiding van de thans ontstane situatie op het koersenfront te benadrukken dat onze totale economie en iedere burger gebaat…

45 rijbewijzen ingevorderd door MSD

De Motor Surveillancedienst (MSD) heeft in de periode zondag 3 februari tot en met zaterdag 9 februari 370 verkeersdeelnemers bekeurd, waarbij 45 rijbewijzen van hardrijders…

First lady doneert weer

“Het geeft ons meer motivatie om harder te werken voor hetgeen wij gaan doen in Amerika”, zegt Donovan Dongo na een donatie van first lady…

Scroll Up