‘Peacemaker’ reageert niet op zijn eerdere betrokkenheid bij massamoorden: ‘Dit is een persoonlijke aanval’

Redactie GFC Nieuws — Elliott Abrams is door het Witte Huis aangewezen om “Venezuela weer democratisch te maken”. Ilhan Omar, Democratisch lid van het Amerikaanse Congres, herinnerde Abrams tijdens een hoorzitting in het Congres aan zijn rol bij eerdere opdrachten om “de democratie terug te brengen” in een aantal landen. Abrams kon dat niet waarderen.

Abrams was persoonlijk verantwoordelijk voor de massamoord bij El Mozote in El Salvador (1981), toen 900 burgers werden verkracht en vermoord door troepen die door de VS waren opgeleid en gefinancierd. Hij had het Amerikaanse optreden in El Salvador “een fantastische prestatie” genoemd.

Hij was tijdens de burgeroorlog in Guatemala voor Amerika aanwezig (200.000 slachtoffers) en voorzag de Contra’s in Nicaragua van wapens (50.000 doden) die waren betaald uit de opbrengst van drugshandel.

Omar wilde weten of hij hetzelfde in Venezuela wilde: “Zou u een gewapende groepering in Venezuela steunen die zich bezighoudt met oorlogsmisdaden, misdaden tegen de menselijkheid of genocide, als u denkt dat zij de Amerikaanse belangen dienen zoals u deed in Guatemala, El Salvador of Nicaragua?,” vroeg zij.

“Ik ga niet reageren op die vraag,” antwoordde Abrams, en noemde haar vraagstelling “een persoonlijke aanval.”

Delen:

Meer nieuws

Politie pakt overlastbezorgende sekswerkers aan

De politie van regio Paramaribo heeft zaterdagnacht opgetreden tegen commerciële sekswerkers die de openbare orde en rust verstoorden in de Eugene Gessel- (Hoogestraat) en de…

Delen:

Suriname en Ghana intensiveren band

Minister Yldiz Pollack – Beighle heeft in Ghana vier Memoranda of Understanding (MoU’s) met de regering van dit land ondertekend. Delen:

Delen:

Ordening en structurering mijnbouwsector

Met de toelating tot de Extractive Industries Transparency Initiative (EITI) heeft Suriname de verplichting een transparant beleid te voeren binnen de mijnbouwsector. Delen:

Delen:

Herstelwerkzaamheden verbindingswegen op schema

De herstelwerkzaamheden aan enkele functionele verbindingswegen in Paramaribo, Wanica en Para verlopen volgens het tijdschema van aannemer Kuldipsing Infra. “Wij zijn tot nu op schema”,…

Delen:

Politie schiet man neer

Een man werd vrijdagmorgen door de politie neergeschoten in de Hijsvlinderweg. Delen:

Delen:

Oekraïense komiek wint presidentsverkiezing

Redactie GFC Nieuws — De Oekraïense komiek Volodymyr Zelensky lijkt de presidentsverkiezingen in zijn land te winnen van de zittende leider, Petro Poroshenko. Exit polls…

Delen:

Nieuwe jeugdambassadeurs gekozen

Tijdens een buitengewone algemene ledenvergadering heeft het Nationaal Jeugdparlement (NJP) nieuwe jeugdambassadeurs voor de komende twee jaar gekozen. Delen:

Delen:

Tas buitgemaakt uit een auto

Een man deed op zaterdag 13 april aangifte van diefstal van een tas uit zijn auto bij de politie van het ressort Uitvlugt. Delen:

Delen:

Diverse aanhoudingen tijdens Operatie HOOP

De politie van regio Paramaribo heeft in de avond van zaterdag 13 april in verband met de Operatie Handhaving Openbare Orde Paramaribo (HOOP) veiligheidscontroles in…

Delen:

Volkstuinproject in ressort Geyersvlijt

Het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) kreeg het verzoek van de EBG-gemeente om een volkstuinproject op het terrein van de basisschool aan de…

Delen:
Scroll Up