Paus erkent: verkrachting van nonnen door priesters ‘voortdurend probleem’

Redactie GFC Nieuws — Jarenlang vocht zij om gehoord te worden. Maar pas na veel tegenstand en met hulp van haar collega’s, gaf paus Franciscus eindelijk toe: een priester die een non jarenlang keer op keer verkrachtte, wordt eindelijk vervolgd.

Het misbruik begon in 2014, toen bisschop Franco Mulakkal uit de Indiase stad Jalandhar de non in de staat Kerala tijdens een bezoek aan haar klooster zijn kamer binnenriep.

“Ik was verdoofd en doodsbang door zijn daad. Ik heb alle moeite gedaan om eruit te komen, maar tevergeefs. Hij heeft me op brute wijze verkracht,” schreef ze later in een brief aan de vertegenwoordiger van de paus in India.

Zij deponeerde haar klacht bij diverse kerkfunctionarissen en vertegenwoordigers van het Vaticaan. Die zeiden echter dat zij haar mond moest houden en moest afwachten tot de kerk de zaak had opgelost.

Kloosterzusters die haar steunden, werden overgeplaatst. De bisschop is inmiddels door het Vaticaan ontheven van zijn taken en gearresteerd. Hij houdt vol onschuldig te zijn en beweert dat de non een vendetta tegen hem voert.

Paus Franciscus erkende kort geleden dat seksueel misbruik van nonnen door manlijke geestelijken een voortdurend probleem is. Na de arrestatie van bisschop Mulakkal deden nog meer nonnen aangifte van misbruik door priesters.

Meer nieuws

Minister Samsoedin gaat in op grondproblemen

Minister Roline Samsoedin van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) heeft tijdens de ingekomen stukken in het parlement, uitleg gegeven over enkele gevallen van occupatie.

STEAMIT fair op Powaka

STEAM-IT, een projectteam van de Suriname America Alumni Associatie, SAAA, zal op vrijdag 22 februari een mini-fair houden op de Sint Wilhelmus School te Powaka…

AZP heeft nu een Ontslagruimte

Vaker is het gebleken dat opgenomen patiënten die door de specialist zijn ontslagen, vele uren later door hun begeleiders worden opgehaald.

Aanpak weg naar Langa-Uku

De weg naar het dorp Langa-Uku zal donderdag worden aangepakt door het ministerie van OWT&C in samenwerking met het districtscommissariaat Marowijne – Zuidwest.

Vuurwapengevaarlijke verdachte aangehouden

De vuurwapengevaarlijke Machecho V. is op zaterdag 16 februari door het Arrestatie Team aangehouden en overgedragen aan de collega’s van de afdeling Kapitale Delicten.

Vereniging benadrukt koersstabiliteit

De vereniging van cambiohouders wenst naar aanleiding van de thans ontstane situatie op het koersenfront te benadrukken dat onze totale economie en iedere burger gebaat…

45 rijbewijzen ingevorderd door MSD

De Motor Surveillancedienst (MSD) heeft in de periode zondag 3 februari tot en met zaterdag 9 februari 370 verkeersdeelnemers bekeurd, waarbij 45 rijbewijzen van hardrijders…

Scroll Up