Patiënten sterven onnodig aan hepatitis B en C’

Veen patiënten zouden slecht tot niet geïnformeerd zijn over chronische hepatitis B en C. Volgens experts en de Nederlandse Leverpatiënten Stichting (NLV) heeft de overheid hiervoor te weinig actie ondernomen, schrijft Nu.nl.

Ook huisartsen zouden niet goed genoeg weten over de ziekten. Jaarlijks zouden in Nederland 500 patiënten onnodig overlijden aan de gevolgen van chronische hepatitis B of C.

Onderzoekers van het Rotterdamse Erasmus MC concluderen dat er nu meer mensen overlijden aan chronische hepatitis B en C dan tijdens het hoogtepunt van de aidsepidemie. Beiden ziekten kunnen de lever aantasten.

Meer lifestylenieuws

Gamende vrouwen spelen vaker dan mannen

Vrouwen blijken frequentere gamers dan mannen. Van alle vrouwen die gamen, blijkt 44 procent dagelijks op de computer, tablet of telefoon een spel te spelen….

Behandeling depressie op leeftijd afstemmen

De behandeling van een depressie moet op de leeftijd van een patiënt worden afgestemd, omdat ouderen langer chronisch depressief blijven dan jongeren. Ouderen lijken minder…

Je baby wakker maken voor borstvoeding?

Tegenwoordig wordt ervan uitgegaan dat voeden naar behoefte het beste is. Dat wil zeggen dat je geen strakke tijdschema’s aanhoudt maar je kindje voedt wanneer…

Scroll Up