Parijs woedend na Israëlische inval in Frans cultureel centrum

Redactie GFC Nieuws — Frankrijk heeft de Israëlische zaakgelastigde in Parijs op het matje geroepen. Het ministerie van Buitenlandse Zaken wilde uitleg over het optreden van Israëlische veiligheidstroepen in een Frans instituut in Jeruzalem.

Vrijdag drongen Israëlische troepen een Frans cultureel centrum in Oost-Jeruzalem binnen. Daar was een evenement gaande, dat volgens Israël “gesponsord of gefinancierd” werd door de Palestijnse Autoriteit.

Israël verbood in 2001 de Autoriteit actief te zijn in Oost-Jeruzalem, in navolging van een overeenkomst uit 1995. Volgens deze afspraak mag de Autoriteit geen handelingen uitvoeren op Israëlisch grondgebied.

Deelnemers aan het evenement zeiden dat er wel Palestijnse vrouwen meededen, maar dat de Palestijnse Autoriteit niet betrokken was bij de organisatie.

Frankrijk neemt het incident zwaar op. Israël veroverde Oost-Jeruzalem op Jordanië in de Zesdaagse Oorlog van 1967. De internationale gemeenschap heeft de Israëlische annexatie van Oost-Jeruzalem nooit erkend.

Delen:

Meer nieuws

Dikan bezoekt Centrale Markt

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling heeft vrijdagmiddag samen met districtscommissaris (dc) Mike Nerkust een bezoek gebracht aan de Centrale Markt. Delen:

Delen:

1 juli-zwemmarathon in aantocht

De Surinaamse Zwembond (SZB) houdt de 44ste editie van de 18 km lange Open Waterwedstrijd in de Surinamerivier. Delen:

Delen:

Nickeriaanse polders krijgen hulpapotheken

Om de burgers van de westelijke- en oostelijke polders in Nickerie, die medicijnen moeten afnemen, tegemoet te komen is de regering Bouterse-Adhin voornemens apotheken op…

Delen:

Chotkan wil integrale aanpak infrastructuur

De technische afdelingen van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) starten binnenkort naast de reguliere werkzaamheden, met een integrale aanpak van infrastructuur…

Delen:

Bromfietser doodgereden

De 47-jarige bromfietser, Guillano Biswane, is na een aanrijding overleden. Delen:

Delen:

Minister Elias verwelkomt 50 Cubaanse artsen

Minister Antoine Elias van Volksgezondheid en zijn collega van het ministerie van Buitenlandse Zaken, Yldiz Pollack-Beighle, hebben samen met de ambassadeur van Cuba, Manuel Javier…

Delen:

Algemene richtlijnen voor halalvoedsel vastgesteld

Het Surinaams Standaarden Bureau (SSB) heeft als verantwoordelijke voor standaarden in Suriname met trots de Nationale Standaard “Algemene Richtlijnen voor Halalvoedsel” afgekondigd op 18 juni….

Delen:

CBB onderzoekt onbestelde oproepingskaarten

Het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) verricht landelijk veldonderzoek naar het juiste adres van burgers die hun oproepingskaarten niet in ontvangst hebben genomen, bij de…

Delen:

Man door het lint in vliegtuig

Turkish Airlines-passagiers op een vlucht naar Sudan beleefden angstige momenten toen een man vrijdag door het lint ging en crew en reizigers aanviel. Delen:

Delen:

Hirasinghstraat wordt verbreed en geasfalteerd

Het Aannemingsbedrijf Tjongalanga Suriname is in opdracht van het ministerie van Openbare Werken Transport en Communicatie (OW &C) bezig met de asfalteringswerkzaamheden aan de Hirasinghstraat….

Delen:

17 personen gehuldigd door CUS en OHM

Stichting Organisatie Hindoe Media heeft zondag tijdens een Vaderdagfeest in samenwerking met de Culturele Unie Suriname in verband met de herdenking van 146 jaar Hindoestaanse…

Delen:
Scroll Up