Paneldiscussieavond: “Hoe verder met onze geldontwaarding, devaluatie en rechtsbescherming” en “De rol van de informele sector”

KennisKring organiseert een paneldiscussieavond met de sprekers Anand Biharie die het zal het hebben over “Hoe verder met onze geldontwaarding, devaluatie en rechtsbescherming?” en Richard Kalloe over “De rol van de informele sector.

Voor deze actuele thema’s is gekozen, omdat de begrotingsbehandeling aan de gang is, veel drugsvangsten ons achtervolgen als land, de verkiezingen voor de deur staan en mensen hopen dat de vooruitzichten na de verkiezingen beter zullen worden, zegt de organisatie.

“In hoeverre is dat realistisch als we bedenken dat zowat alles wat we kopen voor een groot deel te danken is aan de illegale informele sector. Immers onze exportproductie toont geen stijgende lijn, onze natuurlijke hulpbronnen tw. hout, vis, goud voor een appel en een ei worden geëxploiteerd door merendeels buitenlanders, waarvan we de fiscale inkomsten niet goed kennen”, klinkt de organisatie bezorgd.

“Venezuela beschikt over de grootste olierijkdommen ter wereld, doch is er een ongekende inflatie en armoede. Wat zijn de inflatie cijfers van Suriname? Wat mogen we verwachten de komende jaren, Hebben wij recht op bescherming tegen verkeerde besluiten? Tussen 2010 en 2018 is onze inflatie 126 % geweest en dus onze SRD geldontwaarding met 69% afgenomen. Klopt dat? Zal onze koopkracht verder af-of toenemen. Welke risico op nog meer geldontwaarding lopen wij en wat zijn de risicofactoren?”, allemaal belangrijke vraagstukken die leven onder de samenleving.

De gastsprekers zullen de aanwezigen alle relevante informatie geven om te weten waar we nu staan en hoe de nabije toekomst eruit kan zien.

Delen:

Meer nieuws

Ordening en structurering mijnbouwsector

Met de toelating tot de Extractive Industries Transparency Initiative (EITI) heeft Suriname de verplichting een transparant beleid te voeren binnen de mijnbouwsector. Delen:

Delen:

Herstelwerkzaamheden verbindingswegen op schema

De herstelwerkzaamheden aan enkele functionele verbindingswegen in Paramaribo, Wanica en Para verlopen volgens het tijdschema van aannemer Kuldipsing Infra. “Wij zijn tot nu op schema”,…

Delen:

Politie schiet man neer

Een man werd vrijdagmorgen door de politie neergeschoten in de Hijsvlinderweg. Delen:

Delen:

Oekraïense komiek wint presidentsverkiezing

Redactie GFC Nieuws — De Oekraïense komiek Volodymyr Zelensky lijkt de presidentsverkiezingen in zijn land te winnen van de zittende leider, Petro Poroshenko. Exit polls…

Delen:

Nieuwe jeugdambassadeurs gekozen

Tijdens een buitengewone algemene ledenvergadering heeft het Nationaal Jeugdparlement (NJP) nieuwe jeugdambassadeurs voor de komende twee jaar gekozen. Delen:

Delen:

Tas buitgemaakt uit een auto

Een man deed op zaterdag 13 april aangifte van diefstal van een tas uit zijn auto bij de politie van het ressort Uitvlugt. Delen:

Delen:

Diverse aanhoudingen tijdens Operatie HOOP

De politie van regio Paramaribo heeft in de avond van zaterdag 13 april in verband met de Operatie Handhaving Openbare Orde Paramaribo (HOOP) veiligheidscontroles in…

Delen:

Volkstuinproject in ressort Geyersvlijt

Het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) kreeg het verzoek van de EBG-gemeente om een volkstuinproject op het terrein van de basisschool aan de…

Delen:

Gezamenlijke verklaring regering en VMS

Op maandag 15 april heeft het vervolggesprek plaatsgevonden tussen het bestuur van de Vereniging van Medici in Suriname (VMS) en de regering. Delen:

Delen:
Scroll Up