Paneldiscussieavond: “Hoe verder met onze geldontwaarding, devaluatie en rechtsbescherming” en “De rol van de informele sector”

KennisKring organiseert een paneldiscussieavond met de sprekers Anand Biharie die het zal het hebben over “Hoe verder met onze geldontwaarding, devaluatie en rechtsbescherming?” en Richard Kalloe over “De rol van de informele sector.

Voor deze actuele thema’s is gekozen, omdat de begrotingsbehandeling aan de gang is, veel drugsvangsten ons achtervolgen als land, de verkiezingen voor de deur staan en mensen hopen dat de vooruitzichten na de verkiezingen beter zullen worden, zegt de organisatie.

“In hoeverre is dat realistisch als we bedenken dat zowat alles wat we kopen voor een groot deel te danken is aan de illegale informele sector. Immers onze exportproductie toont geen stijgende lijn, onze natuurlijke hulpbronnen tw. hout, vis, goud voor een appel en een ei worden geëxploiteerd door merendeels buitenlanders, waarvan we de fiscale inkomsten niet goed kennen”, klinkt de organisatie bezorgd.

“Venezuela beschikt over de grootste olierijkdommen ter wereld, doch is er een ongekende inflatie en armoede. Wat zijn de inflatie cijfers van Suriname? Wat mogen we verwachten de komende jaren, Hebben wij recht op bescherming tegen verkeerde besluiten? Tussen 2010 en 2018 is onze inflatie 126 % geweest en dus onze SRD geldontwaarding met 69% afgenomen. Klopt dat? Zal onze koopkracht verder af-of toenemen. Welke risico op nog meer geldontwaarding lopen wij en wat zijn de risicofactoren?”, allemaal belangrijke vraagstukken die leven onder de samenleving.

De gastsprekers zullen de aanwezigen alle relevante informatie geven om te weten waar we nu staan en hoe de nabije toekomst eruit kan zien.

Meer nieuws

Minister Samsoedin gaat in op grondproblemen

Minister Roline Samsoedin van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) heeft tijdens de ingekomen stukken in het parlement, uitleg gegeven over enkele gevallen van occupatie.

STEAMIT fair op Powaka

STEAM-IT, een projectteam van de Suriname America Alumni Associatie, SAAA, zal op vrijdag 22 februari een mini-fair houden op de Sint Wilhelmus School te Powaka…

AZP heeft nu een Ontslagruimte

Vaker is het gebleken dat opgenomen patiënten die door de specialist zijn ontslagen, vele uren later door hun begeleiders worden opgehaald.

Aanpak weg naar Langa-Uku

De weg naar het dorp Langa-Uku zal donderdag worden aangepakt door het ministerie van OWT&C in samenwerking met het districtscommissariaat Marowijne – Zuidwest.

Vuurwapengevaarlijke verdachte aangehouden

De vuurwapengevaarlijke Machecho V. is op zaterdag 16 februari door het Arrestatie Team aangehouden en overgedragen aan de collega’s van de afdeling Kapitale Delicten.

Vereniging benadrukt koersstabiliteit

De vereniging van cambiohouders wenst naar aanleiding van de thans ontstane situatie op het koersenfront te benadrukken dat onze totale economie en iedere burger gebaat…

45 rijbewijzen ingevorderd door MSD

De Motor Surveillancedienst (MSD) heeft in de periode zondag 3 februari tot en met zaterdag 9 februari 370 verkeersdeelnemers bekeurd, waarbij 45 rijbewijzen van hardrijders…

Scroll Up