Pand te Latour gesloopt door OWT&C

De afdeling Bouw – en Woningtoezicht (BWT) van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie heeft sloopwerkzaamheden verricht in het resort Latour. De werkzaamheden vonden plaats onder toezicht van de politie.

De eigenaar van het pand heeft zonder vergunning en buiten de regels van de Bouwwet bijgebouwd. Hij heeft gebouwd tot op de schutting, waardoor buren last ondervinden bij regen.

Nadat er een klacht is ingediend door een gedupeerde, is bij controle gebleken dat het bouwsel voor wateroverlast zorgt, zegt Kishan Seetaram van de afdeling BWT. Hij geeft aan dat de eigenaar in februari is opgeroepen door BWT. Er is een aantal keren telefonisch contact gemaakt met de eigenaar zonder resultaat.

Na aanmaning en oproeping was het ministerie genoodzaakt over te gaan tot slopen van dat gedeelte dat bijgebouwd is.

Meer nieuws

Training ‘Trauma herkenning’

Traumatisering bij kwetsbare mensen (kinderen, jongeren, mensen met een verstandelijke beperking) komt helaas vaak voor. De gevolgen zijn vaak blijvend, ze zijn ernstig en ze…

Kind in autostoel vliegt uit auto

Een geschokte automobilist in de Amerikaanse stad Mankato (Minnesota) zag hoe een kindje in een autostoeltje uit een auto werd geslingerd.

Gebedsdag voor Coronie

Op zaterdag 12 januari is er een gebedsdag georganiseerd door de verschillende christelijke kerken in samenwerking met het commissariaat in de multifunctionele te Coronie.

Man opgesloten voor mishandeling collega

De 41-jarige Dilawar H. werd op woensdag 9 januari door de politie van het ressort Lelydorp opgespoord, aangehouden en in verzekering gesteld voor mishandeling van…

Voorlichting SEH werpt vruchten af

De Spoedeisende Hulp (SEH) die bestemd is voor de opvang van acute aandoeningen of verwondingen, heeft het afgelopen jaar minder aanmeldingen geregistreerd dan het vorig…

Scroll Up