Pamaka Newmont CDF informeert RO en NH over projecten

De Newmont Pamaka Community Development Fund (CDF) heeft de ministers Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) en Regillio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) geïnformeerd over projecten die zij in het Pamaka-gebied heeft uitgevoerd, uitvoert en van plan is uit te voeren.

CDF-voorzitter Albert Ramdien hield op dinsdag 19 februari een presentatie voor de twee bewindsmannen in de vergaderzaal van NH.

Er is daarbij ook detailinformatie verschaft over het drinkwatervoorziening project dat op zaterdag 16 februari 2019 is opgeleverd en overgedragen aan de dorpsgemeenschap van Langatabiki (Oost Suriname).

Ramdien liet ook andere projecten, die moeten bijdragen aan een zelfstandige Pamaka-gemeenschap, de revue passeren. Die projecten zullen duurzaam van karakter zijn, het zelfvertrouwen van de lokale bevolking vergroten, en duurzame ontwikkeling in het gebied stuwen.

De ministers willen mogelijkheden bekijken om samen met het CDF te werken om deze projecten uit te voeren in zoveel mogelijk Pamaka-dorpen.

Het CDF stimuleert duurzame ontwikkeling van de Pamaka-gemeenschap door middel van financiering van projecten, projecten die passen in het vooraf afgesproken beleid.

De ontwikkelingsprojecten moeten de totale Pamaka-gemeenschap dienen en langdurige voordelen met zich meebrengen zodat de effecten reiken voorbij de levensduur van de Merian goudmijn van Newmont.

Bij de selectie van projecten wordt daarom ook veel aandacht besteed aan investeringen die ook werkgelegenheid creëren voor de lokale gemeenschap.

Minister Dikan gelooft dat deze voornemens kunnen leiden tot vergroting van de productie- en verdiencapaciteit, en uiteindelijk economische bloei in het Pamaka-gebied.

Delen:

Meer nieuws

Investsur informeert directie en staf LVV

De directie en staf van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) zijn geïnformeerd geworden over het Instituut ter Bevordering van Investeringen in Suriname…

Delen:

Renovatie Nyun Combé begonnen

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft het startsein gegeven voor de renovatie van Nyun Combé aan de Kleine Saramaccastraat. Delen:

Delen:

Bromfietser zwaargewond na aanrijding

De 19-jarige bromfietser Aman A. raakte op 10 juni zwaargewond na een aanrijding op de kruising van de Indira Gandhi- en de Tawajariweg. Delen:

Delen:

Visrokerij Commewijne dit jaar in gebruik

Directeur Deepak Jairam van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) heeft zich afgelopen week omstandig laten informeren over de vorderingen van de verbouwingswerkzaamheden van de visrokerij…

Delen:

Minister Parmessar op FAO-topconferentie in Rome

Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) vertoeft momenteel in Rome-Italië voor het bijwonen van een topconferentie van de wereld voedselorganisatie Food and…

Delen:

Ontwikkelingsvisie voor Tapanahony in de maak

Het districtscommissariaat van Sipaliwini (bestuursressort Tapanahony) en stichting OSAEDA zullen in een samenwerkingsverband een visie uitwerken om het Tapanahony-gebied in ontwikkeling te brengen. Delen:

Delen:
Scroll Up