PALU: truckhouders Coronie gediscrimineerd

Truckhouders in het district Coronie voelen zich ernstig gediscrimineerd en benadeeld. Vanaf begin dit jaar worden zij niet meer in de gelegenheid gesteld om zand dat in Coronie wordt gegraven te vervoeren naar Nickerie/Wageningen. Dit zand is nodig voor de rehabilitatie van de Oost-West verbinding tussen Burnside en Wageningen.

De PALU Afdeling Coronie maakt zich ernstig zorgen om het huidige regeerbeleid dat gericht is op het bevoordelen van slechts enkele partijloyalisten.

Al sinds de verbetering van dit deel van de Oost-Westverbinding is aangekondigd, rommelt het, voert de PALU aan. Het begon ermee dat aan bepaalde ambtenaren boven op hun ambtelijke job ook nog het werk werd gegund om de bermen op het traject schoon te maken, terwijl zij over geen enkel stuk materieel beschikken.

Nu speelt deze zandkwestie. Aanvankelijk werd er zand geleverd vanaf een zandput ter hoogte van km 113. Volgens de Coronianen is er door de minister van NH plotseling een nieuwe concessie ter hoogte van km 103 uitgegeven op naam van een zekere Trustfull en wordt er nu zand geleverd vanaf deze concessie. Daarmee zijn ook de truckhouders die vanaf km 113 werkten uitgeschakeld en zijn er in principe alleen maar mensen van buiten Coronie die zand rijden. Bovendien is de afstand naar Wageningen ook zeker 10 km langer.

De Coroniaanse truckhouders vinden terecht dat ook zij grote investeringen hebben gedaan in hun trucks en dat ook zij gezinnen hebben om te onderhouden.

De PALU afdeling Coronie vindt dat de Coronianen een eerlijke kans verdienen om een inkomen te verwerven. Elke Surinaamse regering zou zich moeten inzetten voor de gehele Surinaamse samenleving, in dit geval de gehele Coroniaanse bevolking.

De PALU afdeling Coronie maakt zich ernstig bezorgd over deze situatie en roept de regering op om corrigerend op te treden in deze kwestie.(GFC)

Delen:

Meer nieuws

VS erkent illegale annexatie Golanhoogte

Redactie GFC Nieuws — Donald Trump erkent de permanente Israëlische annexatie van de betwiste Golanhoogte, meldt de Washington Post. Hij zei donderdag dat het gebied…

Delen:

Aanpak infrastructuur Regio-West Nickerie

De afdeling Regio-West van het onderdirectoraat Landbouw van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) is bezig de dichtbegroeide natte infrastructuur in het district…

Delen:

Wegafsluiting vanwege viering van Holi Pagwa

Vanwege de viering van Holi Pagwa op donderdag 21 maart op het Onafhankelijkheidsplein, zullen vanaf 14.00 tot en met 04.00 uur verkeersmaatregelen worden getroffen. Delen:

Delen:

NPS: het goede overwint altijd

De Nationale Partij Suriname (NPS) kan zich terugvinden in de vrede en eenheidsgedachte van Phagwa waarbij er geen onderscheid gemaakt wordt tussen personen wanneer zij…

Delen:

Handboek voor Early Childhood Development

Het ministerie van Volksgezondheid heeft in samenwerking met de United Nations International Children’s Emergency (Unicef) en de Caribbean Development Bank een 2-daagse workshop georganiseerd om…

Delen:

Kinderen Parelhuis trots op nieuw vervoer

Parelhuis ontvangt een Noah-bus van Stinafo, zodat zij ‘hun’ kinderen verantwoord en comfortabel naar school en hun andere activiteiten kunnen vervoeren. Delen:

Delen:

Ressortraden Para nu voltallig

De afgelopen week is voorzien in de ontstane vacature van vijf ressortraadsleden (rr-leden) van vier ressortraden (rr) in het district Para. Delen:

Delen:

HVB installeert onderafdeling te Nieuwe Grond

Met de installatie van de onderafdeling De Nieuwe Grond afgelopen zaterdag in haar partijcentrum te Hannaslust, heeft de Hervormings en Vernieuwingsbeweging (HVB) haar structuren in…

Delen:

VHP solidair met inwoners Utrecht

De VHP spreekt haar solidariteit uit met de inwoners van Nederland, in het bijzonder in Utrecht, die zijn opgeschrikt door de aanslag van maandagochtend, waarbij…

Delen:

OWT&C, RO en Defensie pakken wegen Marowijne aan

De ministeries van Openbare Werken Transport en Communicatie (OWT&C), Regionale Ontwikkeling (RO) en Defensie voeren verschillende rehabilitatiewerkzaamheden uit in Marowijne. Delen:

Delen:

Man verkoopt nep goud aan klant

De 33-jarige Gregory W. is door de politie van het ressort Centrum ingesloten voor oplichting van een vrouw. Delen:

Delen:
Scroll Up