Pad van verzoening vindt voortgang

Het Comité en de Nationale Commissie van Slachtoffers en Nabestaanden van Politiek Geweld organiseert in verband met 8 december enkele activiteiten, waarmee zij het pad van verzoening voortzet. “De organisatie zal zich met haar activiteiten blijven inzetten voor nationale verzoening”, zegt de voorzitter van deze organisatie Humphry Jeroe.

Op 8 december zal bij het monument voor gevallen militairen tijdens de Binnenlandse Oorlog, bij de Memre Buku Kazerne, een bloemenhulde en ceremonie plaatsvinden. Bij het monument voor gevallenen en gesneuvelden aan de Waterkant vindt eveneens een bloemenhulde en ceremonie plaats.

Verder zal er ook dit jaar langs het Pad van Verzoening een gedenkwandeling worden gemaakt, vanuit het Fort Zeelandia naar het monument van gevallen burgers en gesneuvelde militairen.

“Politiek geweld heeft ons in zekere mate verdeeld. Wij hebben dat niet nodig. Ano 2018 moeten wij voortgaan op een andere manier. Belangrijk is dat Suriname verzoent. Als er tweedracht is in onze natie gaan wij onze ontwikkelingsdoelen moeilijk kunnen realiseren”, benadrukt Jeroe.

De voorzitter is zich ervan bewust dat het niet makkelijk is om te verzoenen. “Mensen moeten bereid zijn om met elkaar te werken. Mensen moeten bereid zijn om te vergeven”.

Jeroe geeft verder aan dat het noodzakelijk is om te verzoenen, anders blijven wij elkaar oneindig en onnodig in de weg staan. Daarmee belemmeren we onszelf en ontwikkelingskansen voor de totale natie. “Wie had verwacht dat de voormalige leider van de Jungle Commando met de voormalige bevelhebber ooit zou samenwerken? Ze hebben het gedaan om Suriname te kunnen opbouwen”, geeft de voorzitter aan.

De organisatie van voorzitter Jeroe is opgericht in 2016, met het doel erkenning te eisen van nationale en internationale instituten voor het leed dat slachtoffers is aangedaan, gedurende de jaren 80 en de binnenlandse oorlog. De commissie heeft jaarlijks twee hoogtijdagen, namelijk: de Nationale dag van Rouw en 8 december.(GFC)

Meer nieuws

STEAMIT fair op Powaka

STEAM-IT, een projectteam van de Suriname America Alumni Associatie, SAAA, zal op vrijdag 22 februari een mini-fair houden op de Sint Wilhelmus School te Powaka…

AZP heeft nu een Ontslagruimte

Vaker is het gebleken dat opgenomen patiënten die door de specialist zijn ontslagen, vele uren later door hun begeleiders worden opgehaald.

Aanpak weg naar Langa-Uku

De weg naar het dorp Langa-Uku zal donderdag worden aangepakt door het ministerie van OWT&C in samenwerking met het districtscommissariaat Marowijne – Zuidwest.

Vuurwapengevaarlijke verdachte aangehouden

De vuurwapengevaarlijke Machecho V. is op zaterdag 16 februari door het Arrestatie Team aangehouden en overgedragen aan de collega’s van de afdeling Kapitale Delicten.

Vereniging benadrukt koersstabiliteit

De vereniging van cambiohouders wenst naar aanleiding van de thans ontstane situatie op het koersenfront te benadrukken dat onze totale economie en iedere burger gebaat…

45 rijbewijzen ingevorderd door MSD

De Motor Surveillancedienst (MSD) heeft in de periode zondag 3 februari tot en met zaterdag 9 februari 370 verkeersdeelnemers bekeurd, waarbij 45 rijbewijzen van hardrijders…

First lady doneert weer

“Het geeft ons meer motivatie om harder te werken voor hetgeen wij gaan doen in Amerika”, zegt Donovan Dongo na een donatie van first lady…

Scroll Up