OWT&C heeft aandacht voor wateroverlast

Het regenseizoen dat zich sinds kort heeft aangekondigd zorgt er onder meer voor dat enkele gebieden onder water lopen.

De minister van Openbare Werken Transport en Communicatie (OWT&C), Patrick Pengel, zegt aan het NII dat de zware regenval speciale aandacht heeft van zijn ministerie.

De minister geeft aan dat het ministerie niet nu pas in actie komt, maar reeds in de droge tijd een aanvang heeft gemaakt met rehabilitatie werkzaamheden. “Burgers kunnen nu zien dat het water sneller wegtrekt. Daarmee wordt bewezen dat de werkzaamheden, die in de droge tijd zijn uitgevoerd, nu resultaat hebben”, concludeert de minister.

Het verzoek is vanuit de burgerij gekomen om de wateroverlastsituatie te beheersen. Dit vooral voor de productiesector voor wie het nadelig is. De minister zegt dat er hard wordt gewerkt om deze situatie in te dammen.

Enkele machines zijn ingezet om de situatie te normaliseren. Ook zijn de pompgemalen vanaf deze regenval optimaal in werking gebracht. Om het water weg te sluizen worden de sluisdeuren opengedaan en de pompen daarna weer aangezet.

De prioriteitsgebieden binnen Paramaribo die nu aandacht vereisen en worden aangepakt zijn: in het noorden – Clevia, Blauwgrond en Geyersvlijt; in het Centrum – Beekhuizen en in Paramaribo – Zuid, Zorg en Hoop.

Ook de belangrijke kanalen (Overeemkanaal, Boomskreek, Tout Luit Fautkanaal) die zorg dragen voor het doorsluizen van het overtollig water naar de Suriname rivier worden uitgediept en schoongemaakt, geeft de bewindsman aan.

De minister heeft begrip voor individuele situaties, daarom werkt het ministerie er heel hard aan om op plekken waar equipement nodig is, deze in te zetten.

Delen:

Meer nieuws

Bijeenkomst LVV met de visserijsector

Stakeholders uit de visserijsector hadden vandaag een bespreking met minister Rabin Parmessar van Landbouw Visserij en Veeteelt (LVV) en zijn staf over brandende vraagstukken en…

Delen:

Bosinventarisatietraining voor Bigi Poika

De gemeenschap van het Inheems dorp Bigi Poika heeft een bosinventarisatie training gevolgd, die verzorgd werd door medewerkers van de Stichting Bosbeheer en Bostoezicht (SBB)….

Delen:

Tamarin denkt aan wederopbouw

De gemeenschap van Tamarin wil werken aan wederopbouw van het dorp. Het Directoraat Agrarische Ontwikkeling Binnenland (DAOB) van het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft…

Delen:

Minister Dikan samen met granmans naar Ghana

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) is samen met Albert Aboikoni (granman Saamaka), Lesley Valentijn (granman Matawai) en John Lesina (hoofdkapitein Ndjuka) afgereisd naar…

Delen:

Bonden binnen OWT&C roeren zich

De besturen van de Algemene Bond Personeel Milieubeheer (ABPM), Werknemers Organisatie Luchtvaart (WOL), Bond Personeel Sluizen en Gemalen (BPSG) en de Werknemers Organisatie Openbare Werken…

Delen:

Vier vreemdelingen opgesloten

De politie van regio West heeft vorige week vrijdag tijdens een verkeerscontrole, een autobestuurder staande gehouden aan de Mr. P Chandi Shawweg. In het voertuig…

Delen:

“BEP strijkt neer in Commewijne”

De partij voor Broederschap en Eenheid in de Politiek (BEP) heeft zich met de installatie van een kern in Makreabo gevestigd in Commewijne. Delen:

Delen:
Scroll Up