Oriëntatiebezoek regeringsdelegatie aan Nickerie

Een regeringsdelegatie heeft woensdag een oriëntatiebezoek gebracht aan het district Nickerie.

De delegatie stond onder leiding van de minister Justitie & Politie, Stuart Getrouw. Verder zijn afgereisd de ministers van Buitenlandse Zaken Yldiz Pollack-Beighle, Ronni Benschop van Defensie, Vijay Chotkan van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWTC) en Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling.

Tevens waren in de delegatie functionarissen van de ministeries van Financiën (Douane), Volksgezondheid, Landbouw, Veeteelt en Visserij (Veterinaire Dienst), en BOG.

De delegatie heeft zich op verschillende plekken langs de Corantijnrivier begeven om de plaatselijke situatie waar te nemen, alwaar het personen- en goederenverkeer tussen Suriname en Guyana plaatsvindt.

Na de oriëntatie is de delegatie tot het besluit gekomen om de regulering en een verhoogde grenscontrole zo spoedig mogelijk plaats te doen vinden.

In dit kader zullen de ministers van Defensie en OWT&C ervoor zorg dragen dat alle faciliteiten voor controleposten aanwezig zijn. Er zal als tijdelijke oplossing een tweede controle post worden opgezet op het Corantijnstrand.

De regering is reeds aangevangen met een verscherpte surveillance door het leger op de rivier en verscherpte gezamenlijke controle door het Korps Politie Suriname en het Nationaal Leger op verschillende plaatsen in Nickerie.

Voorts is per onmiddellijke ingang de controle door het Nationaal Leger en het Korps Politie Suriname verscherpt aan de grens alsmede de post Burnside in Coronie.

Per 1 augustus krijgen de controleposten een permanente structuur. Tevens zal de militaire post te Clarasluis worden versterkt.

In het kader van een algemene aanpak van de grenscontrole zal dezelfde regeringsdelegatie maandag een oriëntatiebezoek brengen aan de grenspost te Albina.

Delen:

Meer nieuws

Ode aan Inheemsen in Palmentuin

GFC NIEUWS- Jaren terug is advies uitgebracht aan de regering voor het plaatsen van een gedenkteken voor de Inheemse mannen, vrouwen en kinderen die tijdens…

Delen:

Dorpen in Para bezorgd over veiligheid

GFC NIEUWS- De Organisatie Samenwerkende Inheemse Dorpen in Para en Wanica kondigt verscherpte en gemeenschappelijke actie aan voor het recht op veiligheid, begaanbare wegen en…

Delen:

Volksgezondheid waarschuwt voor hittegolven

GFC NIEUWS- In navolging van het bericht van de Pan-Amerikaanse gezondheidsorganisatie (PAHO) waarbij zij waarschuwt dat de Caribische landen risico lopen op hittegolven, wil het…

Delen:

Baby geboren met drie hoofden

GFC NIEUWS- Een babymeisje dat geboren is met drie hoofden vanwege een onbekende medische conditie heeft medici verbijsterd in India. Delen:

Delen:

Adviesprijs HI&T per kippenei SRD 1.40

GFC NIEUWS- De adviesprijs van kippenei is door het Ministerie van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T) vastgesteld op SRD 1.40 per stuk. Delen:

Delen:

ARVAS wil certificering koeltechnici

GFC NIEUWS- De Associatie voor Air-conditioning Refrigeration and Ventilation Association Suriname (ARVAS) bracht vorige week een kennismakingsbezoek aan minister Stephen Tsang van het ministerie van…

Delen:

Viskeuringsinstituut verder geaccrediteerd

GFC NIEUWS- Het Laboratorium van de Stichting Viskeuringsinstituut (VKI) van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) is sedert 2017 in de branche van…

Delen:

VMS schort acties op met 3 weken

GFC NIEUWS- De Vereniging van Medici in Suriname (VMS) heeft woensdag tijdens een zeer druk bezochte ledenvergadering besloten om de aangekondigde acties met 3 weken…

Delen:

Schenking drug – en precursoren kit aan KPS

GFC NIEUWS- Het waarnemend hoofd Bestrijding Zware Criminaliteit (BZC), August van Gobbel, heeft maandag een schenking in ontvangst mogen nemen uit handen van vertegenwoordigers van…

Delen:
Scroll Up