Oproep om Surinaamse homo’s dood te schieten is schandalig, zegt verontrust homokoppel

“Het is schandalig dat een homohater via de Facebook pagina van GFC Nieuws een oproep heeft gedaan ons dood te schieten. De haat tegen ons zit zo diep bij veel mensen, de beledigende commentaren zijn hartverscheurend. Wij voelen het door merg en been en eisen dat de regering maatregelen treft tegen allen die ons bedreigen en beledigen”, zeggen de twee homoseksuelen J.J. en R.G. die al 4 jaren een liefdesrelatie hebben.

Het homokoppel reageert op de vele haatreacties die binnenstroomden na publicatie van een bericht https://gfcnieuws.com/aantal-surinaamse-manvrouwen-homos-en-jongens-die-als-meisjes-doen-zal-toenemen/ op GFC. In het bericht leggen buitenlandse medische experts uit dat er sprake zal zijn van onder meer een toename van het aantal homoseksuelen in ons land.

Zo schrijft Ramon Naraim: Zulke mannen moeten dood geschoten worden.  Glenn Kluivert alles draait om geld daarom verkopen zij hun achterwerk voor 100 srd schandelijk vraag mij af waar is de afdeling jeugdzaken mee bezig.

Anderen adviseren subtiel via het sociale medium om een zweep of bezemsteel te gebruiken om homo’s aan te pakken. Zo schrijft  Susyanti Marsidin op Facebook: Een zweep , badslippers, bezemsteel of broekriem doen soms wonderen. Want sommigen willen zich gewoon aanstellen en opvallen met hun afwijkend gedrag! Zogenaamd mode.

Het homokoppel zegt verder dat een meerderheid personen in ons land een verkeerd beeld heeft. “Wij zijn net als alle andere mannen. Alleen vallen wij niet op vrouwen, maar vinden wij  mannen aantrekkelijk. Heteromannen raken opgewonden van een vagina, wij van een anus en penis”. 

“Voor de rest verschillen wij niet veel en bovendien doen wij niemand kwaad. Het enige dat wij vragen is om ons te respecteren en ons niet de dood toe te wensen. Ook de vele beledigingen zijn onnodig kwetsend voor ons”, is hun mening.

Een andere homofiel waarschuwt personen die hun woede middels ‘scheldpartijen’ uiten op Facebook. “Jullie moesten eens weten hoeveel getrouwde mannen en zogenaamde heterojongens met vriendinnen in het geheim seks hebben met homomannen. Het kan net zo goed je man, vader, zoon, broer of vriend zijn. Geloof mij maar, ik ken een heleboel persoonlijk, ze zijn zeer talrijk en je zou het nooit van ze verwachten. Dus schreeuw  of scheld niet te snel”, klinkt zijn waarschuwing.

Delen:

Meer nieuws

Nickeriaanse polders krijgen hulpapotheken

Om de burgers van de westelijke- en oostelijke polders in Nickerie, die medicijnen moeten afnemen, tegemoet te komen is de regering Bouterse-Adhin voornemens apotheken op…

Delen:

Chotkan wil integrale aanpak infrastructuur

De technische afdelingen van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) starten binnenkort naast de reguliere werkzaamheden, met een integrale aanpak van infrastructuur…

Delen:

Bromfietser doodgereden

De 47-jarige bromfietser, Guillano Biswane, is na een aanrijding overleden. Delen:

Delen:

Minister Elias verwelkomt 50 Cubaanse artsen

Minister Antoine Elias van Volksgezondheid en zijn collega van het ministerie van Buitenlandse Zaken, Yldiz Pollack-Beighle, hebben samen met de ambassadeur van Cuba, Manuel Javier…

Delen:

Algemene richtlijnen voor halalvoedsel vastgesteld

Het Surinaams Standaarden Bureau (SSB) heeft als verantwoordelijke voor standaarden in Suriname met trots de Nationale Standaard “Algemene Richtlijnen voor Halalvoedsel” afgekondigd op 18 juni….

Delen:

CBB onderzoekt onbestelde oproepingskaarten

Het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) verricht landelijk veldonderzoek naar het juiste adres van burgers die hun oproepingskaarten niet in ontvangst hebben genomen, bij de…

Delen:

Man door het lint in vliegtuig

Turkish Airlines-passagiers op een vlucht naar Sudan beleefden angstige momenten toen een man vrijdag door het lint ging en crew en reizigers aanviel. Delen:

Delen:

Hirasinghstraat wordt verbreed en geasfalteerd

Het Aannemingsbedrijf Tjongalanga Suriname is in opdracht van het ministerie van Openbare Werken Transport en Communicatie (OW &C) bezig met de asfalteringswerkzaamheden aan de Hirasinghstraat….

Delen:

17 personen gehuldigd door CUS en OHM

Stichting Organisatie Hindoe Media heeft zondag tijdens een Vaderdagfeest in samenwerking met de Culturele Unie Suriname in verband met de herdenking van 146 jaar Hindoestaanse…

Delen:

Dronken bestuurder rijdt fietser dood

De 63-jarige fietser, Marlene Biharie, werd vanmorgen omstreeks 04.40 uur door een dronken autobestuurder doodgereden aan de Tourtonnelaan. Delen:

Delen:

Watersleuven Uitkijkpolder gerepareerd

Medewerkers van het onderdirectoraat Landbouw van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij hebben de afgelopen dagen diverse zandwegen te Uitkijkpolder in het district Saramacca…

Delen:
Scroll Up