Oproep om Surinaamse homo’s dood te schieten is schandalig, zegt verontrust homokoppel

“Het is schandalig dat een homohater via de Facebook pagina van GFC Nieuws een oproep heeft gedaan ons dood te schieten. De haat tegen ons zit zo diep bij veel mensen, de beledigende commentaren zijn hartverscheurend. Wij voelen het door merg en been en eisen dat de regering maatregelen treft tegen allen die ons bedreigen en beledigen”, zeggen de twee homoseksuelen J.J. en R.G. die al 4 jaren een liefdesrelatie hebben.

Het homokoppel reageert op de vele haatreacties die binnenstroomden na publicatie van een bericht https://gfcnieuws.com/aantal-surinaamse-manvrouwen-homos-en-jongens-die-als-meisjes-doen-zal-toenemen/ op GFC. In het bericht leggen buitenlandse medische experts uit dat er sprake zal zijn van onder meer een toename van het aantal homoseksuelen in ons land.

Zo schrijft Ramon Naraim: Zulke mannen moeten dood geschoten worden.  Glenn Kluivert alles draait om geld daarom verkopen zij hun achterwerk voor 100 srd schandelijk vraag mij af waar is de afdeling jeugdzaken mee bezig.

Anderen adviseren subtiel via het sociale medium om een zweep of bezemsteel te gebruiken om homo’s aan te pakken. Zo schrijft  Susyanti Marsidin op Facebook: Een zweep , badslippers, bezemsteel of broekriem doen soms wonderen. Want sommigen willen zich gewoon aanstellen en opvallen met hun afwijkend gedrag! Zogenaamd mode.

Het homokoppel zegt verder dat een meerderheid personen in ons land een verkeerd beeld heeft. “Wij zijn net als alle andere mannen. Alleen vallen wij niet op vrouwen, maar vinden wij  mannen aantrekkelijk. Heteromannen raken opgewonden van een vagina, wij van een anus en penis”. 

“Voor de rest verschillen wij niet veel en bovendien doen wij niemand kwaad. Het enige dat wij vragen is om ons te respecteren en ons niet de dood toe te wensen. Ook de vele beledigingen zijn onnodig kwetsend voor ons”, is hun mening.

Een andere homofiel waarschuwt personen die hun woede middels ‘scheldpartijen’ uiten op Facebook. “Jullie moesten eens weten hoeveel getrouwde mannen en zogenaamde heterojongens met vriendinnen in het geheim seks hebben met homomannen. Het kan net zo goed je man, vader, zoon, broer of vriend zijn. Geloof mij maar, ik ken een heleboel persoonlijk, ze zijn zeer talrijk en je zou het nooit van ze verwachten. Dus schreeuw  of scheld niet te snel”, klinkt zijn waarschuwing.

Delen:

Meer nieuws

Kinderen Parelhuis trots op nieuw vervoer

Parelhuis ontvangt een Noah-bus van Stinafo, zodat zij ‘hun’ kinderen verantwoord en comfortabel naar school en hun andere activiteiten kunnen vervoeren. Delen:

Delen:

Ressortraden Para nu voltallig

De afgelopen week is voorzien in de ontstane vacature van vijf ressortraadsleden (rr-leden) van vier ressortraden (rr) in het district Para. Delen:

Delen:

HVB installeert onderafdeling te Nieuwe Grond

Met de installatie van de onderafdeling De Nieuwe Grond afgelopen zaterdag in haar partijcentrum te Hannaslust, heeft de Hervormings en Vernieuwingsbeweging (HVB) haar structuren in…

Delen:

VHP solidair met inwoners Utrecht

De VHP spreekt haar solidariteit uit met de inwoners van Nederland, in het bijzonder in Utrecht, die zijn opgeschrikt door de aanslag van maandagochtend, waarbij…

Delen:

OWT&C, RO en Defensie pakken wegen Marowijne aan

De ministeries van Openbare Werken Transport en Communicatie (OWT&C), Regionale Ontwikkeling (RO) en Defensie voeren verschillende rehabilitatiewerkzaamheden uit in Marowijne. Delen:

Delen:

Man verkoopt nep goud aan klant

De 33-jarige Gregory W. is door de politie van het ressort Centrum ingesloten voor oplichting van een vrouw. Delen:

Delen:

Meer ondersteuning voor landbouwers opkomst

Het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij heeft afgelopen week onder leiding van de Chief Technical Advisor/project manager, Erick Zeballos van het project SAMAP en…

Delen:

Man bedreigt buren met de dood

De 27-jarige Orfeo D. is door de politie van Latour aangehouden en opgesloten voor het bedreigen van zijn buren met de dood. Delen:

Delen:

Platform importeurs voor overleg bij HI&T

Gelet op de ontwikkelingen, die een druk uitoefenen op het prijsniveau, heeft het platform van importeurs van levensmiddelen een gesprek gevoerd met minister Stephen Tsang…

Delen:

VHP: terroristische aanslag onaanvaardbaar

Heel vroeg in de ochtend van 15 maart zijn wij opgeschrikt door een terroristische aanslag op twee moskeeën in Nieuw Zeeland, waarbij tenminste 49 moskeegangers…

Delen:

VHP helpt familie Dors

Op 1 maart heeft het noodlot toegeslagen bij de familie Dors te Ingikondre in het district Coronie. Hun woning werd helemaal door brand verwoest. Delen:

Delen:
Scroll Up