Opnieuw sandwich-dode door nalatigheid Pret A Manger

Pret A Manger heeft onthuld dat vorig jaar een tweede persoon is overleden aan een allergische reactie na het eten van een broodje waar geen allergie-informatie op stond. In 2016 overleed de tiener Natasha Ednan-Laperouse na het eten van een sandwich van Pret a Manger.

Op de verpakking van het broodje dat Laperouse de dood injoeg, stond ook geen allergie-informatie. Zij stierf kort na het eten van de sandwich.

Het tweede geval betrof iemand die allergisch was voor zuivel. Het dodelijke broodje bevatte sporen van yoghurt, maar ook hier had Pret verzuimd dat op de verpakking te vermelden.

Pret legt de schuld bij leverancier COYO, maar die bestrijdt dat: “De beweringen van Pret zijn ongegrond […] Pret’s onvermogen om ons een batchnummer te geven, ondanks verschillende verzoeken, heeft ons vermogen om dit verder te onderzoeken sterk beperkt.”

Foto: Wikipedia

Meer nieuws

First lady doneert weer

“Het geeft ons meer motivatie om harder te werken voor hetgeen wij gaan doen in Amerika”, zegt Donovan Dongo na een donatie van first lady…

QuikScan douane aanleiding CLAD-onderzoek

Op basis van recente ontwikkelingen bij de douanedienst heeft de minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad, in december 2018 een QuickScan laten uitvoeren door een speciaal…

WTO-delegatie bezoekt Suriname

Vanwege de World Trade Organisation (WTO) Trade Policy Review (TPR) heeft een team van deskundigen van het WTO-secretariaat een werkbezoek gebracht aan Suriname.

Arbeid stimuleert klein-ondernemerschap

Volgens de taakstelling van het ministerie van Arbeid is het stimuleren van klein-ondernemerschap een van de manieren om in te spelen op de vraag naar…

Agressieve echtgenoot opgesloten

De 33-jarige Faizel R. is op donderdag 7 februari door de politie van Livorno ingesloten voor bedreiging van zijn echtgenote.

‘Racisme is een Amerikaans probleem’

Redactie GFC Nieuws — “Ja, president Donald Trump is een racist, daar bestaat geen twijfel over. Maar zoals we hebben gezien, gedragen ook Democraten zich…

Scroll Up