Opnieuw recall: bloeddrukmedicijn vervuild met grondstof voor benzine en smeerolie

Redactie GFC Nieuws — Medicijnenfabrikant Torrent Pharmaceuticals Ltd. haalt nog veel meer partijen van het bloeddrukmedicijn Losartan terug. Het bedrijf maakte donderdag bekend dat nog meer kankerverwekkende verontreinigingen zijn gevonden in deze middelen.

Het gaat om tabletten met kaliumlosartan en kaliumlosartan / hydrochloorthiazide. Bij tests is ontdekt dat zij zijn verontreinigd met het kankerverwekkende  N-methylnitrosoboterzuur.

Voor zover bekend is nog niemand ziek geworden van deze medicijnen, zegt de Amerikaanse medicijnenwaakhond FDA. Maar de hoeveelheid vervuiling is meer dan wat de FDA acceptabel vindt voor dagelijkse inname.

De onzuiverheid is een chemische stof die wordt gebruikt in benzine als stabilisator en als een smeermiddeladditief, meldt CNN. Het vervuilde ingrediënt is gemaakt door het Chinese bedrijf Zhejiang Huahai Pharmaceuticals.

Losartan wordt voorgeschreven aan patienten met hoge bloeddruk en aan mensen met diabetische nefropathie (nierschade door diabetes).

De volledige lijst met teruggeroepen losartantabletten staat op de website van de FDA.  Losartan komt ook onder andere merknamen op de markt, bijvoorbeeld Hyzaar en Cozaar.

 

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

Delen:

Meer gezondheidsnieuws

Tumor van 5,5 kg verwijderd uit maag man

GFC NIEUWS- Een man die ging naar de spoedeisende hulp met ernstige maagpijn moest in allerijl worden geopereerd toen een gigantische tumor werd gespot. Zie…

Delen:

Kraken van nek kan lijden tot beroerte

GFC NIEUWS- Hoewel het kraken van je nek een vrij onschuldige handeling is, kan het in zeldzame gevallen voor ernstige problemen zorgen. Zie ook een…

Delen:

Menstruatiecups

GFC NIEUWS-Tegenwoordig kan je ook gebruik maken van een herbruikbare menstruatiecup. Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE…

Delen:
Scroll Up