Opnieuw Franse leerkracht gemolesteerd door opstandige leerling

Nog maar enkele weken nadat een student in Frankrijk zijn leraar met een “pistool” had bedreigd, mishandelde een andere leerling zijn wiskundeleraar in een klaslokaal.

De 16-jarige scholier pikte het niet dat hij de klas moest verlaten. Hij sloeg de docent en probeerde hem te wurgen.

Andere studenten kwamen tussenbeide en hielden hun klasgenoot in bedwang.

De leerkracht werd bij de lokale spoedeisende hulp behandeld aan lichte verwondingen in de nek.

De tiener zal worden vervolgd voor “geweld onder verzwarende omstandigheden” en is onder gerechtelijk toezicht geplaatst. Hij mag de school niet in en mag ook niet in de buurt van het slachtoffer komen.

Pistool

Het nieuwste incident komt minder dan een maand nadat een video viraal ging, waarop te zien was hoe een student op een andere school in de commune Créteil, in een zuidoostelijke buitenwijk van Parijs, een leraar in de klas met een pistool bedreigde; het wapen bleek later nep te zijn.

Meer nieuws

STEAMIT fair op Powaka

STEAM-IT, een projectteam van de Suriname America Alumni Associatie, SAAA, zal op vrijdag 22 februari een mini-fair houden op de Sint Wilhelmus School te Powaka…

AZP heeft nu een Ontslagruimte

Vaker is het gebleken dat opgenomen patiënten die door de specialist zijn ontslagen, vele uren later door hun begeleiders worden opgehaald.

Aanpak weg naar Langa-Uku

De weg naar het dorp Langa-Uku zal donderdag worden aangepakt door het ministerie van OWT&C in samenwerking met het districtscommissariaat Marowijne – Zuidwest.

Vuurwapengevaarlijke verdachte aangehouden

De vuurwapengevaarlijke Machecho V. is op zaterdag 16 februari door het Arrestatie Team aangehouden en overgedragen aan de collega’s van de afdeling Kapitale Delicten.

Vereniging benadrukt koersstabiliteit

De vereniging van cambiohouders wenst naar aanleiding van de thans ontstane situatie op het koersenfront te benadrukken dat onze totale economie en iedere burger gebaat…

45 rijbewijzen ingevorderd door MSD

De Motor Surveillancedienst (MSD) heeft in de periode zondag 3 februari tot en met zaterdag 9 februari 370 verkeersdeelnemers bekeurd, waarbij 45 rijbewijzen van hardrijders…

First lady doneert weer

“Het geeft ons meer motivatie om harder te werken voor hetgeen wij gaan doen in Amerika”, zegt Donovan Dongo na een donatie van first lady…

Scroll Up