Opleiding SBEC levert 21 gediplomeerde crèchehoofden af

In totaal 21 crèchehoofden van de Stichting Beheer en Exploitatie Crèches (SBEC) van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo), hebben tijdens een plechtige ceremonie hun certificaat in ontvangst genomen na het succesvol afronden van de opleiding tot Crèchehoofd.

De minister van Sozavo, André Misiekaba, sprak de geslaagden tijdens de certificaatuitreiking maandag toe. Hij begrijpt dat het voor sommigen niet gemakkelijk was, aangezien deze na tientallen jaren weer in de schoolbanken zaten om een opleiding te volgen. “Maar zoals u weet, zijn wij nooit te oud om iets te leren en dat hebben deze dames bewezen. U heeft slapeloze nachten gehad. U heeft vele offers moeten brengen, maar uw inzet wordt nu beloond”, benadrukte de bewindsman.

De stichting Beheer en Exploitatie Crèches focust zicht op de opvang van kinderen in de leeftijdsklasse 0-6 jaar. Hierbij wordt er onder meer rekening gehouden met de standaarden van Early Childhood Development (ECD) en de Wet Opvanginstellingen.

Het ministerie dat de uitvoerder is van deze wet, zal volgens de bewindsman alles in het werk stellen dat kinderen in opvanginstellingen, zoals overheidscrèches volgens adequate standaarden worden opgevangen.

De minister is van mening dat naast goede fysieke omstandigheden van de opvanginstellingen het ook belangrijk is dat het personeel de nodige vaardigheden in huis heeft om de kinderen goed te kunnen begeleiden. Als beleidsmaker is hij zich ervan bewust dat personeel moet worden getraind. “Ik ben daarom zeer verheugd dat werkers van onze crèches zijn getraind”, zegt de bewindsman.

Delen:

Meer nieuws

Concept uitleveringsverdrag Suriname en China

Een Surinaamse delegatie onder leiding van procureur-generaal (pg) Roy Baidjnath Panday en een delegatie vanuit China hebben gewerkt aan een concept uitleveringsverdrag voor beide landen….

Delen:

Ode aan Pim de la Parra

Pim de la Parra bracht met productiemaatschappij $corpio lef en bravoure in het Nederlandse filmbedrijf en werd miljonair met Blue Movie. Delen:

Delen:

Jeugdambassadeurs werken aan milieubewustwording

De United Nations Sustainable Development Goals (UN SDG) jeugdambassadeurs, Sivern Hammen en Charmaine Pansa, willen scholieren bewust maken van de gevolgen van milieuvervuiling. Delen:

Delen:

Nieuw-Aurora krijgt extra stembureau

Uit oriëntatie van de verkiezingswerkgroep Legger in het Boven-Suriname gebied, blijkt dat op Nieuw-Aurora er nog één stembureau moet komen. Delen:

Delen:

LVV werkt aan kadervorming binnen veeteelt

Een groep studenten van de Stichting Polytechnic College Suriname (PTC) van de studierichting Animal Production and Health Assistance (APHA) heeft een bezoek gebracht aan Nickerie….

Delen:

Dief gepakt in stadscentrum

Op 20 en 27 mei zijn onder meer gascilinders en een lichtmotor gestolen uit handelszaken op de Centrale – en Vreedzaam Markt aan de Waterkant….

Delen:

Informatieve dag BOG op scholen

Vrijdag hield het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) met Wereld Voedselveiligheidsdag in samenwerking met de Pan American Health Organization (PAHO) een informatieve dag voor de…

Delen:
Scroll Up