Oostenrijkse vicekanselier treedt af na schandaal: ‘Het was politieke moord’

Redactie GFC Nieuws — Heinz-Christian Strache treedt af als vicekanselier van Oostenrijk.  Der Spiegel en de Suddeutscher Zeitung meldden gisteren dat hij en een naaste medewerker met een vermoedelijke Russische zakenvrouw bespraken hoe de vrouw hun partij illegale tegenprestaties zou kunnen leveren in ruil voor een business deal.

Strache zei zaterdag tegen verslaggevers dat hij zijn ontslagbrief heeft ingediend bij bondskanselier Sebastian Kurz, die zijn ontslag zal aanvaarden.

Hij trad ook af als leider van de Oostenrijkse Vrijheidspartij (FPÖ), die deel uitmaakt van de regerende coalitie.

De politicus benadrukte dat hij en Johann Gudenus, die deelnam aan de bijeenkomst, het slachtoffer waren van een langlopende lastercampagne. Die culmineerde in het lekken van de “illegaal opgenomen beelden”.

“Het was politieke moord,” verklaarde de politicus. De omstreden ontmoeting met “de nicht van een Russische oligarch” zou hebben plaatsgehad in juli 2017.

Mediasteun

Op de gelekte video bespreken Strache en Gudenus haar mogelijkheden om een ​​meerderheidsaandeel te kopen in een Oostenrijkse tabloid.

Zij zou de krant inzetten als platform om de FPÖ te steunen bij de nationale verkiezingen van 2017.

Als de partij aan de macht kwam, zou zij de bouwonderneming van de vrouw helpen bij het verkrijgen van overheidscontracten in Oostenrijk. De Oostenrijkse transparantiewetten voor partijdonaties zouden worden omzeild door een liefdadigheidsinstelling als tussenpersoon te gebruiken.

Strache houdt vol dat zijn partij op geen enkele manier baat had bij de ontmoeting en dat hij de vrouw nooit meer heeft ontmoet. De aard van de gesprekken zou volgens hem verkeerd zijn voorgesteld door de Duitse media.

Foto: Wikipedia

Delen:

Meer nieuws

Concept uitleveringsverdrag Suriname en China

Een Surinaamse delegatie onder leiding van procureur-generaal (pg) Roy Baidjnath Panday en een delegatie vanuit China hebben gewerkt aan een concept uitleveringsverdrag voor beide landen….

Delen:

Ode aan Pim de la Parra

Pim de la Parra bracht met productiemaatschappij $corpio lef en bravoure in het Nederlandse filmbedrijf en werd miljonair met Blue Movie. Delen:

Delen:

Jeugdambassadeurs werken aan milieubewustwording

De United Nations Sustainable Development Goals (UN SDG) jeugdambassadeurs, Sivern Hammen en Charmaine Pansa, willen scholieren bewust maken van de gevolgen van milieuvervuiling. Delen:

Delen:

Nieuw-Aurora krijgt extra stembureau

Uit oriëntatie van de verkiezingswerkgroep Legger in het Boven-Suriname gebied, blijkt dat op Nieuw-Aurora er nog één stembureau moet komen. Delen:

Delen:

LVV werkt aan kadervorming binnen veeteelt

Een groep studenten van de Stichting Polytechnic College Suriname (PTC) van de studierichting Animal Production and Health Assistance (APHA) heeft een bezoek gebracht aan Nickerie….

Delen:

Dief gepakt in stadscentrum

Op 20 en 27 mei zijn onder meer gascilinders en een lichtmotor gestolen uit handelszaken op de Centrale – en Vreedzaam Markt aan de Waterkant….

Delen:
Scroll Up